Hoppa till sidans innehåll

5-mila sträcka 4

03 MAJ 2020 00:44
Lugna natten är avgjord, med jaktstart vid Tosteröskolan i sen skymning och målgång vid Karinslundsskolan i nattmörker. Efter 2 timmar var alla lag imål. 5-MILA avgörs söndag förmiddag - då avslutar vi med sträcka 5.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2020 00:44

Sträcka 4 startade vid Tosteröskolan kl.21.00-21.23.

Länk till presentation av sträcka 4-löparna

Först ut kl.21.00 var Olle Hägglund, som lugnt och säkert passerade första radiokontrollen först av alla. Ett supportergäng satt tysta vid radion och vi fick den klassiska Tiomila-stämningen när vi spänt väntade på pannlampors sken.

Somliga pannlampor kunde vi skymta i fjärran och sen försvann de igen för att komma tillbaka efter några minuter. Det går inte att smyga fram till kontrollen i mörkret då pannlamporna obarmhärtigt visar var man är och vart man tittar.

Sixten, Linus, Kajsa, Hanna, Sofia, Lovisa, Johanna, Johan och jag följde löparna, med spänning i tystnad. Hannalina följde med oss via Facetime.

Länk till filmklipp från radiopassering

När så alla hade passerat radion, efter ungefär tre km, visste vi att de hade ungefär sex kilometer kvar att springa så vi hade gott om tid att ta oss till målet vid Karinslundsskolan.

Vid målkontrollen hade Thomas tänt marschaller, så upploppet syntes tydligt för både publik och löpare. Vi hade också bra sikt mot skogen och kunde se en del lampor springa fram och tillbaka i skogsbrynet. Somliga ganska länge, så vi var frestade att ropa "lite högre upp!".

Länk till filmklipp med första man i mål

Daniel, som gick ut som andre man, var först i mål, trots att han startade 10 minuter efter Olle. Förklaringen fick vi strax när Olle kom i mål. Pannlampan hade slocknat för Olle, som med hjälp av lyset från sin GPS-klocka kunde ta sig till nästa kontroll och sen ut till vägen vid villakvarteren bakom Karinslundsskolan. Med hopp om att få fatt i nästa löpare, för att få ledljus på sin väg, sprang Olle fram och tillbaka men lyckades inte. Tänkte sen att jag springer till målet efter en lampa, möter då Christer Östlund på cykel och får låna hans pannlampa och kunde sedan springa tillbaka för att ta de sista kontrollerna. Olle var inte helt nöjd när han väl kom i mål.

Bra jobbat av alla att klara av de tuffa nio kilometrarna i mörkret på den gamla Tosterökartan. Efter ungefär två timmar fick vi siste man i mål, som konstaterade att det var en bra bana!

Lagplaceringar och total tid efter nattens lopp:

  1. Daniel Alneberg, 206.27
  2. Henrik Sandén, 216.14
  3. Fredrik Gustafsson, 216.15
  4. Olle Hägglund, 217.04
  5. Anders Westbom, 228.43
  6. Vincent Lindvall, 234.57
  7. Magnus Axelsson, 247.16

Vi avslutar 5-MILA med jaktstart kl.10.00 söndag för den femte sträckan.

Länk för att följa resultatet under helgen:   https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=17331&lang=sv#5-Mila-1

Här är länk till PM med beskrivning och kartskiss till respektive start och parkering (sidan 2).

Här kan du läsa inbjudan

Länk till reportage med laguppställning

Skribent: Susanne Söderholm
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info