Hoppa till sidans innehåll

5-mila: Sträcka 2 och 3

02 MAJ 2020 19:15
Jaktstart klockan 15.00 strax väster om Svedäng. Målfålla och lagkamrater på campingstolar i solskenet. Det kändes fantastiskt härligt och en viss nervositet infann sig luften när det blev dags för start.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2020 19:15

Kajsa Wallin startade med Susanne Söderholm jagandes 1 minut och 30 sekunder efter sig. Kajsa klarade uppgiften galant.

Jag gick ut i omstart 10 minuter efter ledande lag tillsammans med Lovisa Hallenek och Hanna Lundström. Nu gällde det att ha fokus. Tjejerna springer fortare och jag var utrustad med kamera. Det var Daniel som ville att jag sprang med kamera för att dokumentera loppet och allt som hände i skogen.

Lovisa och Hanna sprang direkt fortare än mig och spikade 1:an men jag var inte så långt efter. Stig och väg mot 2:an och nu drog tjejerna ifrån. Jag kom vi ikapp Cecilia och Johanna som sprang i par. In mot 2:an fick jag återigen syn på Lovisa och Hanna. Cecilia och Johanna var efter. Mot 3:an drog tjejerna snett och jag fick 3:an precis för dem och samtidigt kom Sofia från ett annat håll. Ove och Ann-Marie hejade på oss allihopa från en höjd strax i närheten av kontrollen. Det såg så skönt ut i solskenet där de satt och 10-milakänslan infann sig med både publik och flera löpare som fajtades i skogen.

Väg och stig igen mot kontroll nummer 4:a. Fokus och jag intalar mig att jag är pigg. Tjejerna springer på och är snart om mig men Sofia ser jag inte för jag behåller fokus. Jag fortsätter mot 5:an strax efter tjejerna och får stigen bra och fortsätter i beståndsgränsen. Snart dyker Sofia upp i skogen på min vänstra sida med hög fart men jag behåller fokus och får kontrollen samtidigt som tjejerna men vi kommer från lite olika håll. Mot 5:an genar jag och kommer ifatt de snabba tjejerna igen. Sofia ser jag inte mer.

Vi tar lite olika vägar men ses vid kontrollerna. Så möter vi Stoffe och Stefan. Oj, är de redan ute på sin sträcka och jag som har flera kontroller kvar men nu gäller det att fortsätta att ha fokus. Det går bra och jag får näst sista kontrollen strax före tjejerna och springer förbi Jonathan och Sixten som är förvarning. Sista kontrollen är en sten i grönområdet och jag börjar bli trött så Hanna och Lovisa stämplar före mig och är snabbare i mål.

Lovisa och Hanna spurtar i mål efter bra genomförda lopp på banor som var svårare än de brukar springa. 

Nöjd och trött springer jag i mål med ett leende på läpparna. Det här var ju riktigt roligt. Målstämpling och så sparkar jag iväg min man på nästa sträcka och ropar – håll fokus. Magnus gjorde ungefär som jag sa men missade några kontroller.

Löparna på sträcka 3 i de fina nummerlapparna som bildar ordet "5-milan".

Bra jobbat allihop. Tack publik och arrangörsstab för ett fantastiskt jobb.

/Nedskrivet av Linda Sterner

Inför lugna natten

Det tajtade ihop sig efter sträcka 2 och 3. Stafetten ser riktigt jämn och spännande ut inför lugna natten. 7 lag inom 23 minuter och ganska jämnt fördelade. Det är verkligen en spännande och tajt stafett och mycker brukar ju hända när det är orientering på natten. 

Samling 20.30 vid Karinslundskolan för jaktstart en bit därifrån klockan 21.00. Vad som händer sedan får du se som är på plats eller vaken och tittar på liveresultatet. 

Länk för att följa resultatet under helgen:  https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=17331&lang=sv#5-Mila-1

Länk till filmer

PM och samling

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info