Hoppa till sidans innehåll

5-mila avgjord

03 MAJ 2020 14:50
Söndag morgon och härligt vårväder. Nu skulle allt avgöras med jaktstart för sträcka 5 ute på Tosterön i skogarna strax väster om 55:an på vägen ut mot Sanda.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2020 14:50

En fantastiskt fin bergsknalle var målområd. Startpunkt och varvning var en bit bort men inom synhåll. Löparna på den sista slutslingan kunde publiken följa från bergsknallen och vilken rafflande slutslinga det blev.

Banan var rak och löparna sprang först en längre slinga i den öppna och fina skogen. Sedan kom löparna tillbaka till startpunkten och fick en ny karta med en kortare slutslinga. När löparna sprang slutslingan stod publiken på första parkett på bergsknallen där de kunde följa dem hela slingan in i mål.

Lag 5 med Oscar och Christer Lennell gick ut först i jaktstarten drygt 10 minuter före lag L med Vidar Söderholm tätt följd av lag M med Magnus Ahlin. Håkan Bern hann också iväg innan omstarten med Anna Folkegård, Thomas Öqvist och Joel Wiklund.

Vägval och olika orienteringsteknik och löphastighet gjorde att det blev bra spridning och omkastningar i resultatlistan men Oscar Lennell var det ingen som rådde på. Han imponerade från start till mål.

Oscar Lennell kom till varvningen tätt följd av Thomas Öqvist och Anna Folkegård. Nu fick publiken följa den rafflande avslutningen från bergsknallen. Skulle Oscar orientera rätt och hålla undan för de mer rutinerade löparna Anna och Thomas? Thomas var trött och läste fel och fick vända om till sista kontrollen innan han sprang mot mål igen. Då hade Oscar och Anna redan tagit kontrollen. Oscar höll undan med Anna Folkegård strax efter in mot mål och Oscar målstämplade först. Vi säger grattis till ett väl disponerat och genomfört lopp.

Grattis lag 5 med Sixten Wallin, Susanne Söderholm, Christofher Ramström, Stefan Ihrsén, Daniel Alneberg, Oscar Lennell och Christer Lennell som tog hem segern i årets 5-mila.

Arrangörsstaben på plats vid torpet Lund på Tingstuhöjden som var arena för start och mål på den första sträckan.

Stort tack Thomas Pettersson, Joel Wiklund, Sten Eriksson och Peo Johansson som gjort en fantastisk insats med att få ut alla kontroller på rätt plats i rätt tid, resultatrapportering och tävlingsplanering. Vi säger också tack till alla andra som bidragit. Kul att så många ville springa och anta utmaningen. För några var det tuffare banor än vanligt men alla stämplade rätt och alla löpare blev godkända. Kul också med publik både på plats och de som följt oss digitalt.

Resultat

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=29990&groupBy=EventClass

Reportage från tidigare sträckor

Livelox

Filmlänkar

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info