Hoppa till sidans innehåll

Ungdomscup på Långberget

04 SEP 2020 22:11
Torsdagen den 3 september var det dags för ungdomscup #2 som var en sprintstafett med två sträckor. Det blev en härlig kväll på Långberget i Strängnäs. Regnet höll sig borta och det var perfekt löpväder.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2020 22:11

Den första sträckan kunde springas av flera löpare för de lag som önskade. För att genomföra arrangemanget utan att vara för många på plats blev det två olika starter. Vid Trollskogens förskola startade U1 och U2 med 2 respektive 10 lag på startlinjen. På andra sidan Södertäljevägen vid Spelinspektionen var det start, växling och målgång för klassen U3/U4 med 14 lag på startlinjen.

För några var det tävlingsdebut, för andra var det första gången de sprang på en sprintkarta. Andra fick springa stafett för förstagången. Starten blev riktigt dramatisk när U2 drog iväg direkt efter startsignalen. De flesta barnen rusade iväg utan att titta på kartan. Tvärnit vid första stigkorset där alla tog sig tid att titta på kartan. Några tog det mer lugnt och läste kartan för att sedan springa i rätt riktning förbi hela startklungan som läste in sig.

Vi hade bjudit in Södertälje-Nykvarn Orientering att delta tillsammans med våra ungdomar. Något som uppskattades av SNO-ungdomarna som tyckte det var härligt att få springa i ett nytt område och vi i SMOL tyckte det var kul med fler lag på startlinjen.

Tack alla funktionärer och vår kartritare och banläggare Daniel Alneberg för ett supertrevligt och roligt arrangemang där ungdomarna fick chansen att prova på att springa på en riktig sprintkarta.

Skribent: Linda Sterner
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info