Hoppa till sidans innehåll

SMOL fick 3 distriktsmästare i helgen

26 SEP 2018 22:13
I helgen som gick arrangerades DM-tävlingar i skogarna utanför Eskilstuna. IK Standard och OK Tjärnen var arrangerande klubbar och SMOL fick 3 distriktsmästare.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2018 22:13

Lördag orienterings-DM i medeldistans och 24 startande från SMOL. Klubben fick 2 distriktsmästare genom Mats Sundbüe i H55 och Sixten Wallin i H10. Mats som tävlat sparsamt under året för att vara honom konstaterade att han vann på tekniken och inte på farten. Sixten får nog anses resonera mer tvärtom.

Trångt med SMOL:are vid start!

Sofia var anmäld i D12 kort men tog fel karta och vips hade hon gjort debut i D12 och klarade ju även det.

I en diskussion mellan Sten och Gösta hördes! Gick det bra idag Gösta? Jo, jag kom sexa men de som var före var äldre! Hur gick det för dig? Jag fick hjärtklappning och var tvungen att gå vissa bitar av banan sa Sten. Jaha, det viktigaste är att ha roligt och att hitta alla kontroller sa Gösta vilket de enades om. 

Söndagen var det DM i långdistans. Carina Sundbüe vann D55 och fick DM-medalj. För bröderna Hammar-Bengtsson gick det också bra. Matheus vann H12K och Jeremiah U2 dock utan medaljer då det inte var DM-klasser. 22 Startande från SMOL på söndagen.

Hannalina knep en bronsplats i D10. Sixten silver i H10. Hillevi som var hemma från orienteringsstudierna i Uppsala blev 2:a på lördagen och 3:a på söndagen. Riktigt bra resultat för våra ungdomar i den tuffa konkurrensen. 

Alla var glada och Johanna Haraldsson var bland de sista i mål och bland de sista ifrån tävlingen men hade fått mest för anmälningsavgiften. Viktigast av allt är ju att ha kul.

Hur skulle man nu springa för att bli distriktsmästare? Ja, det får du fråga segrarna. … och de som inte fick pris kunde köpa ekologiska grönsaker på gården i närheten.

Låter som en härlig utflykt för de som besökte tävlingarna.

Vi tackar familjen Wallin för reportage och foton.

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info