Hoppa till sidans innehåll

Reportage från DM-stafetten i orientering

06 SEP 2021 22:11
Söndag den 6 september avgjordes DM-stafetten i orientering i skogarna utanför Trosa. Äntligen fick vi vara på en orienteringsarena och heja på våra klubbkompisar och vilket härligt väder vi bjöds på.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2021 22:11

Dagarna innan var det febril SMS- och mejlkontakt för att få koll på alla lag. Vilka var friska? Vilka var sjuka? Hur kan vi stuva om för att få ihop lagen? För några var det första gången de var på en orienteringstävling. För andra var det ett kärt återseende att äntligen få springa stafett igen. Trots många återbud på grund av sjukdom kunde SMOL ändå ställa upp med 7 lag varav 4 ungdomslag.

2021-09-05 Stafett-DM 01.jpeg

Vilken fantastisk dag det blev. Solen sken från en klarblå himmel, några moln kom i vägen emellanåt men temperaturen steg och det blev sommarkänsla igen. Nära från parkering till upplopp och generöst med utrymme för alla klubbar så alla kunde sätta upp sina klubbvimplar och heja fram sina klubbkompisar utan att trängas. Servering, äggförsäljning och prisutdelning men ingen dusch.

2021-09-05 Stafett-DM 03.jpg

I den tuffa terrängen blev det långa tider även för de bästa. Orienteringstekniskt bjöds vi alla på stora utmaningar i den fina terrängen. Det gällde att ha koll på vilken höjd och mosse du var på.

2021-09-05 Stafett-DM 02.jpeg

Vi har många tuffa ungdomar i klubben. Lovisa Hallenek hade laddat upp med tjejmilen dagen innan. Agnes Lundagårds sprang både första och sista sträckan i sitt lag för att få till den riktiga stafett-känslan när Emilia blivit förkyld. Hon hoppade dock över att stämpla vid sista kontrollen för det är ju inte tillåtet att springa två sträckor för sitt lag. Hilda och Klara på sträcka två gjorde debut i stafett-sammanhang och för Klara var det dessutom första gången hon och hennes föräldrar var på en orienteringstävling.

Daniel Alneberg och Anders Westbom såg till att SMOL låg i täten i klassen H150 vi den första växlingen genom att komma in som 1:a och 2:a. Grattis till bra lopp båda två. Sedan blev det tufft för Pontus och Johan att hålla platserna.

20210905_StafettDM_D13_16.jpg

Totalt blev det två medaljer till SMOL:s lag genom en 2:a plats i H13-16 för Jonathan Ihrsén, Linus Hallenek, Frej Söderholm och Oscar Lennell och en 3:e plats i D13-16 för Lovisa Hallenek, Hanna Lundström, Hannalina Haraldsson och Kajsa Wallin.

Så kul att se så många från klubben på plats. Det var länge sedan sist.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info