Hoppa till sidans innehåll

Rapport från ungdomens tiomila

09 AUG 2022 23:18
Fredagen den 5 augusti startade lilla stafetten och på natten till lördagen startade den stora stafetten. SMOL hade lag i båda stafetterna.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2022 23:18

HD14-stafetten

När de äldre ungdomarna ville springa ungdomens tiomila ville de yngre också ha lag. Det är semestertider så det var inte helt lätt att få både tjejer och killar till ett helt lag men Daniel anmälde i löparbanken att vi behövde en tjej till den tredje sträckan och efter O-Ringen fick vi napp. Emelie från Lidköpings VSK blev sugen på mer orientering efter O-Ringen och så var laget komplett.

U10 08.JPG

HD14-laget innan start. Hannalina Haraldsson, Jakob Sterner, Noah Alneberg, Emelie Magnusson och Gösta Wallin.

Jakob anlände från Småland, Hannalina åkte i minibuss med SMOL-gänget från Strängnäs, Emelie kom från Lidköping och Gösta och Noah kom med Daniel som körde ner sin husvagn. Det tog sin tid innan alla var på plats men laget hann samlas innan start så de kunde gå en runda tillsammans och se hur växlingen gick till.

U10 07.JPG

Alla var lite nervösa innan start men humöret var på topp och Hannalina var på plats och redo när startskottet gick. När Hannalina kom i mål växlade hon till Jakob och Noah på sträcka 2. Sedan sprang Emelie sträcka 3 och Gösta den avslutande sträckan. Alla stämplade rätt och laget kom till slut på plats 72:a i en mycket tät och intensiv stafett. Kul för löparna med ett komplett lag och de blev sugna på att springa stafett igen. Några som inte behövde vänta så länge var Hannalina och Gösta, de hade var sin sträcka i HD20-stafetten redan nästa dag.

HD20-stafetten

Vi ställde också upp med ett lag i HD20-stafetten. Det var ungdomarna själva som tagit initiativ och samlat ihop laget, med gästlöpare från SOL Tranås, Nyköpings OK och OK Tor.

U10 05.jpeg

Sixten strax innan start.

TC på Ulricehamns friluftsanläggning Lassalyckan var ett myller av tält, husvagnar och orienterare från hela Sverige, Finland, Tjeckien, Tyskland och Schweiz. Vi bodde i ett militärtält i övre delen av campingen. Här fick alla våra ungdomslöpare bra med plats – även om ett par trötta ledare valde att sova i eget tält och i husvagn. En promenad på en knapp kilometer förde sen upp till arenan, markan, mattältet och duscharna.

U10 03.jpeg

Elis, nyss väckt i tälet vid fem på morgonen.

Stafetten startade vid kvart i tre på morgonen. För löparna var det en utmaning att få några timmars sömn. För ledarna gällde det att följa livrapporteringen, väcka löpare i rätt tid, få i dem lite frukost och få iväg dem till arenan. Första tre sträckorna gick helt eller delvis i mörker, resten sprangs under gryning och morgon.

U10 02.jpeg

Hannalina spurtar mot mål påhejad av lagkompisar.

Vi hade ett väldigt ungt lag, med löpare mellan 12 och 17 år, som alltså ställde upp mot betydligt äldre och erfarnare motstånd. Ändå stod våra ungdomar upp riktigt fint. Vi etablerade oss tidigt någonstans runt 85-90:e plats, alla stämplade rätt och från och med sjätte sträckan började vi klättra i listan med några placeringar i taget.

Det stod såsmåningom klart att vi skulle behöva vara med på omstarten, men Hannalina Haraldsson på vår åttonde sträcka lyckades växla till Jonathan Ihrsén med ungefär tio minuters marginal. Det blev alltså bara vår sistalöpare som behövde gå ut i omstart, och Jonathan och Ella från OK Tor gick sen i mål nästan samtidigt. Vi slutade på en fin 73:e plats till sist.

U10 01.jpeg

Ella och…

U10 06.jpeg

…Jonathan passerar varvningen med några minuters mellanrum.

SMOL har helt klart ett ungt lag med framtiden för sig, och det ska bli riktigt kul att följa deras utveckling i den här typen av sammanhang framöver!

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=36721&groupBy=EventClass

Tack Anders Duus-Otterström för reportage om HD20-laget.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info