Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Tiomila 2022

11 MAJ 2022 23:20
Den 7 till 8 maj arrangerades Tiomila i skogarna runt Ånnaboda som ligger i Kilsbergen utanför Örebro. Förra gången arrangerades Tiomila i Skåne i maj 2019. Då visste ingen att vi skulle få vänta ända tills våren 2022 innan det blev dags igen.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2022 23:20

SMOL hade 4 lag på startlinjen i årets Tiomila, två ungdomslag, ett damlag och ett herrlag. År 2019 hade SMOL 3 lag på startlinjen, ett ungdomslag, ett damlag och ett herrlag.

Tiomila 02.JPG

Alla SMOL:s lag tog sig i mål godkända – stort grattis och bra jobbat av alla, både löpare och lagledare som fått ihop lagen efter återbud och skador som dyker upp in i det sista. Eftersom det var länge sedan det arrangerades en så här stor orienteringstävling var det extra kul och något som både löpare och supporters såg framemot.

Ove och Ann-Marie.jpg

Tidig avfärd klockan 7.00 från SMOL-gården lördag morgon för ungdomslagen + ledare. Lätt regn i luften i Strängnäs men uppehåll när vi kom fram till Kilsbergen. Lite kyligt så det var skönt med underställ och mössa.

Tiomila 01.jpg

Alla knallade till arenan där vi mötte Daniel och Stoffe som redan var på plats. De hade sovit i sina husvagnar på campingen. Nu höll de på att sätta upp klubbtältet och tog tacksamt emot hjälp med att få tältet och tältpinnar på plats. Efter lite trixade var tältet uppe och tiomilastämningen började infinna sig.

Tiomila 03.jpg

Rundvandring och genomgång av växling, sista kontrollen, och den långa löpningen med den tuffa backen till startpunkten. Kom ihåg att målstämpla, ingen startstämpling, ta det lugnt till startpunkten så ni slipper stumma ben och orkar hela vägen, kolla kodsiffran, kolla så stämplingen tar, ja det är mycket att tänka på…

Kajsa och Linda.jpg

Starten gick och Kajsa och Lovisa gav sig iväg. Det såg stabilt ut. Lovisa (pl. 170) kom in efter ett stabilt lopp men Kajsa (pl. 208) dröjde lite, det hade inte gått riktigt som hon tänkt sig men ingen fara. Hannalina sprang iväg och gjorde ett riktigt bra vägväl mellan två kontroller där hon litade på sig själv och rundade höjden i stället för att hänga på de andra och klättra en massa höjdmeter i onödan. Hon växlade sedan till Oscar och Linus som gick ut som 153. Gösta och Jakob joggade tillsammans till startpunkten för att slippa stumma ben för att sedan öka farten. Efter ett stabilt lopp kom de med trötta ben in på upploppet och växlade över till Hanna som lag 176.

Tiomila 04.jpg

Oscar och Linus sprang tillsammans och gjorde ett stabilt lopp och plockade till plats 106. Sedan växlade de ut till Jonathan Ihrsén som också gjorde ett stabilt lopp och sprang imål med trötta ben på plats 76, en riktigt fin placering endast 17 minuter efter segrande lag.

Hanna gjorde ett stabilt lopp och växlade över till Sixten som lag 149. Sixten gjorde också ett stabilt lopp och spurtade sedan starkt på upploppet där han plockade flera placeringar och förde upp sitt lag till plats 135.

Tiomila 05.jpg

Kajsa, Lovisa och Hanna var inte färdiga för dagen. De dubblerade och sprang var sin sträcka i damkavlen senare under eftermiddagen. Kajsa tog revansch och gjorde ett stabilt lopp på startsträckan som var 6,9 km och växlade över till Lovisa som lag 254. Lovisa hade också ett lopp i benen när hon sprang iväg men vinterns träningsflit visar resultat och även Lovisa gjorde ett stabilt lopp på sin sträcka som mätte 6 km. Lovisa plockade placeringar och växlade över till Annica som lag 244. Annica var inte riktigt beredd på att Lovisa skulle vara så snabb i skogen så hon fick snabbt slita av sig överdraget innan hon gav sig iväg. Rutinerade Annica gjorde comeback i hemmaklubbdräkten efter att ha tävlat för IFK Lidingö under ett antal år. Hon gjorde ett finfint lopp i skogen och plockade till plats 172. När Hanna stod i växlingsfållan och fick hon se elitlöpare som Sara Hagström och i skogen dök Tove Alexandersson upp men Hanna behöll sitt fokus och gjorde ett stabilt lopp och växlade över till Sussie som lag 171. Sussie fick äran att ta laget i mål och även hon gjorde ett stabilt lopp på sin 8,1 km långa sträcka och spurtade i mål som lag 196. Skönt att bli under 200. Stort grattis till damlaget.

På lördagskvällen var det dags för Tiomilakavlen där SMOL hade ett herrlag på startlinjen.

Johan och Stig-Johan.jpg

Laget bestod av ett antal debutanter tillsammans med mer rutinerade löpare som skulle springa under hela natten för att ta laget i mål på söndag förmiddag.

Sixten Vidar och Stig-Johan.jpg

I laget sprang Philip von Rosen, Jan-Erik Andersson, Daniel Alneberg, Thomas Pettersson, Anders Westbom (långa natten), Johan Wallin, Christofher Ramström, Vidar Söderholm, Stig-Johan Wiklund och Robin Johansson. Alla gjorde sitt jobb och det blev stabila lopp rakt igenom. Stort grattis till herrlaget.

Robin mot mål.jpg

Robin förde in laget på plats 240 av 267 fullföljande lag. 

Väntar på målgången.jpg

Nästa år arrangeras Tiomila i Skellefteå. Då satsar vi på att ha lag i alla stafetter igen.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=33643&groupBy=EventClass

Länk till mer info om Tiomila 2022: https://eventor.orientering.se/Events/Show/33643

Fritt nedskrivet av Linda Sterner.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info