Hoppa till sidans innehåll

Rapport från en corona-anpassad tävling

05 JUL 2020 17:33
När reserestriktionerna blev lättade har fler arrangörer i Sverige testat att corona-anpassa sina tävlingar. Familjen Alneberg från SMOL åkte till Ockelbo för att springa deras tävling Brödkampen.
  • Skapad: 05 JUL 2020 17:33

Anmälan var öppen till en vecka innan som vanligt, men ingen efteranmälan eller anmälan på plats var möjlig, så det gällde att bestämma sig i tid för vilken klass och vilka från familjen som skulle springa.
Anmälan kunde göras till olika startintervall, där maxtak var 50 per startgrupp. 

Vi anmälde våra 3 barn och vi två vuxna skulle agera skuggor till två.

Enligt PM var alla uppmanade att gå direkt från bilen till start och där hålla avstånd till övriga.
Brödkampen parkering

Det var inga problem, det var bara vi och några till där.
Brödkampen start

Starten skedde genom att startstämpla vid startpunkten.
Brödkampen start2

Barnen sprang på bra, Noah glömde bara stämpla vid en kontroll trots att han stod vid kontrollen 2 minuter, men det är inte lätt att komma ihåg allt annat man ska tänka på under ett orienteringslopp; Vilket vägval ska jag ta? vilket håll ska jag? vilken kontroll är jag vid? vilken kodsiffra är det på kontrollen? mm. 

Brödkampen mål Noah

Vid målet fanns endast en målstämpling, alltså ingen kö med utstämpling.

Brödkampen mål

Efter målgång var alla också uppmanade att gå direkt till bilen, inget häng kvar vid arenan alltså med kartsnack, besök i markan, koll på resultattavlan mm och allt som hör till en tävling.
Utstämplingen skedde vid Ulvsta Friluftsgård ca 5 km från arenan. Där stod barnens farbror Mattias och såg till att alla fick sina pinnar utstämplade och delade även ut en Mattes bröd-limpa till alla barn- och ungdomar. Mattes bröd, som jag är uppväxt på, heslt oskivad så man kan göra extra tjocka skivor med mycket smör på, mums. Jag (Daniel) är ju uppväxt i Ockelbo och har sprungit en del mil intill tävlingskogen.
Brödkampen bröd

Resultaten kunde även ses via liveresultat.orientering.se och sen såklart även lägga in sina gps-rutter på Livelox för att se sina lopp och jämföra med konkurrenterna.

För att sammanfatta hur det var att springa en corona-anpassad tävling; Vi saknade det som man brukar göra på arenan före och efter men själva tävlingsmomentet var nog ändå detsamma. Vi hoppas på fler liknande tävlingsupplägg under hösten. Det blir förstås väldigt långa dagar för arrangörerna trots att det inte kan vara så många tävlande som på en normal tävling.

Skribent: Daniel Alneberg
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info