Hoppa till sidans innehåll

O-event i Borås 12-14 november

19 NOV 2021 22:12
Helgen 12 till 14 november beslöt sig vi ungdomar själva att följa med på O-event i Borås tillsammans med andra ungdomar i Sörmland. Strax innan 14 begav vi oss från Strängnäs till Eskilstuna för att hämta upp en minibuss och 3 till från OK Tor.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2021 22:12

Efter ungefär 3 timmar med musik och skratt i bilen tog vi ett stopp på en rastplats utanför Gränna för att äta medhavd matsäck.

Väl framme i Borås och TC var det mörkt och svårt att hitta fram till resten av Södermanlands löpare. Men efter ett tags letande hade vi hittat rätt och var redo för den första etappen av O-event vilket var Sprint by Night. En nattsprint med stadsterräng och första start 19.30.

Oevent 2021_13.JPG

Inte förrän 22.30 hade alla sprungit klart och anlänt till Ymergården där vi skulle bo. Alla SMOLare gjorde riktigt bra ifrån sig och tog sig i mål godkända! Denna kväll hann vi inte mer än att duscha och äta lite kvällsfika innan det var dags att sova.

Dagen därpå gick första bilen till tävlingsarenan 9.15 och dagens etapp var downhillsprint.

Oevent 2021_04.jpg

Det var stor spridning på starttiderna idag, den första starten gick vid 11 medans vissa av oss inte startade förrän 13.30. Därför var det bra att vi kunde dela på oss och åka olika tider till och från tävlingen.

Oevent 2021_11.JPG

Oevent 2021_12.JPG

Att sprinten hette Downhill kan dock diskuteras då banorna för det mesta var som en vanlig skogssprint men med en kortare sluttning i slutet av banorna. Alla SMOLare tog sig iallafall igenom banorna och blev godkända även idag.

Oevent 2021_06.JPG

Under lördagens tävling fick vi även träffa våran före detta klubbkompis Märta som var med oss resten av dagen.

Tillbaka på Ymergården fanns det tid att duscha och umgås lite i lugn och ro. Några av oss var med och spelade kort, men efter ett tag var det så många som ville vara med så vi fick byta aktivitet till något alla kunde vara med på. Det fick då bli 15, en sorts kurragömmalek.

Vid fyratiden samlades alla för genomgång om aktiviteten som planerats inför kvällen. Det skulle bli en poängjakt inne i Borås centrum. Vi blev först indelade i 7 olika grupper.

Oevent 2021_01.jpg

Sedan hoppade alla in i bilarna och vi begav oss in till Borås centrum. Där fick varje grupp ett papper med uppdrag som skulle försöka genomföras under de två kommande timmarna. Uppdragen var bland annat, Ta en groupie med bysten av Sven Eriksson, viska ”jag är sörmlänning” i vattenbrynet av Viskan, rita upp en hoppa-hage hage och få en främling hoppa i den. Detta var en aktivitet som uppskattades och där vi även fick chans att lära känna ännu fler från ungdomar Sörmland.

Oevent 2021_14.jpg

Här genomförs uppdraget ”Gör en mänsklig pyramid i Pinocchio-rondellen”

Oevent 2021_02.jpg

”Hela gruppen sitter på Non-violens statyn”

Två timmar senare kl 18.30 var alla samlade igen och vi skulle tillbaka till stugan för att äta pizza. En stund efter vi ätit samlades vi utomhus för att grilla marshmallows och för att ta del av resultatet från poängjakt. Man fick ett poäng för varje genomfört uppdrag och för varje uppdrag delades också en stilpoäng ut till den grupp som genomfört uppdraget snyggast.

Oevent 2021_16.JPG

På söndagen var det ingen som fick sovmorgon. Då serverades frukosten klockan sju och stugan skulle vara städad och lämnad senast klockan 9. Dagens sprint var lite annorlunda då den hölls inne på Borås djurpark. Idag var de ca 3000 startande vilket gjorde det trångt inne på djurparken. Återigen blev alla startande SMOLare godkända. Men tyvärr hade vi en SMOLare som aldrig fick starta pågrund av en stukad fot under uppvärmningen.

Oevent 2021_05.jpg

Oevent 2021_09.JPG

Oevent 2021_10.JPG

Efter tävlingen var det dags att säga hejdå till resten av Sörmlandsgänget för att bege oss tillbaka till Eskilstuna där vi sa hejdå till de från OK Tor och lämnade minibussen.

Oevent 2021_15.jpg

Påväg hem blev det även ett lunchstopp på ChopChop.

Oevent 2021_08.JPG

Tack Lovisa Hallenek för att du delar med dig av er resa till Borås.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info