Hoppa till sidans innehåll

Nu pågår O-Ringen i Uppsala

27 JUL 2022 16:38
Äntligen kunde orienteringstävlingen O-Ringen arrangeras efter två års uppehåll och ett 40-tal medlemmar från SMOL är på plats. Några bor på campingen och andra bor till exempel i hyrda hus eller hemma.
  • Skapad: 27 JUL 2022 16:38

O-Ringen 02.JPG

Förberedelser innan start. Byta skor, ta på nummerlapp, ta med SI-pinne, kompass och hållare för kontrolldefinition. 

Måndagen den 25 juli var det dags för etapp 1 och på tisdagen avgjordes etapp 2. På onsdagen är det vilodag eller aktivitetsdag beroende på vad man orkar. På torsdagen fortsätter tävlingarna och på lördagen är det sista etappen. Det går att tävla i olika klasser och även i MTBO (där du cyklar) och precisionsorientering (PreO) där du ska avgöra vilken skärm som sitter rätt. Totalt blir det cirka 18 000 starter per dag så O-Ringen är ett gigantiskt evenemang och många av deltagarna bor på en camping vid Ultuna. Där diskuteras vägval och misstag över kartor på klubbfika. Det bästa med O-Ringen tycker många är att få träffa alla kompisar från olika klubbar.

O-Ringen 04.JPG

SMOL har både ungdomar och äldre på plats som springer i olika klasser och även tävlande i precisionsorientering och MTBO. Det går bra att anmäla sig på plats om du är intresserad av att springa en bana men det går också bra att åka och heja på alla SMOL:are som springer. För att ta sig till arenan rekommenderas parkering vid Ikea utanför Uppsala. Sedan går det gratis bussar därifrån ut till arenan.

O-Ringen 01.JPG

Självklart är Pelle Svanslös på plats när O-Ringen avgjörs i skogarna runt Uppsala.

Terrängen utanför Uppsala är klurig så det har varit blandande miner efter målgång. För några är det första gången i tävlingsklass på O-Ringen men de flesta har varit med och sprungit tidigare även om det var ett par år sedan sist på grund av pandemin. På torsdag tar vi nya tag igen.

O-Ringen 05.JPG

O-Ringen 06.JPG

Efter loppet smakar det bra med en hamburgare.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info