Hoppa till sidans innehåll

Nu är tävlingssäsongen igång för oss orienterare

16 AUG 2021 22:15
Den 14-15 augusti var det tävlingar både i Västerås och utanför Oxelösund. Både ungdomar och vuxna var på plats och fick uppleva fin orientering i olika skogar och Hanna blev dubbel vinnare av Ledartröjan.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 22:15

2021-08-15 Höstorientering Barn.jpg

Glada barn innan start på lördagen.

På Höstorienteringen utanför Oxelösund var familjerna Hallenek, Lennell, Wallin och Lundström på plats. Höstorienteringen var en långdistanstävling och även deltävling 1 i distriktets ungdoms- och juniortävlingar Ledartröjan och Juniorligan. Juniorligan är för ungdomar 18 till 20 år men där hade vi inga representanter från klubben. Ledartröjan är för ungdomar i HD14 och HD16 med åtta deltävlingar där distriktets ungdomar tävlar mot varandra. Den som är förste sörmlänning vinner en tröja i varje klass och totalsegrarna efter åtta tävlingar vinner också priser. Hur gick det då? Emilia vann i D12 och Oscar och Hanna blev bästa sörmlänningar i H respektive D14. De vanna alltså en tröja som dock inte har levererats ännu men vi får väl återkomma med bilder på dem när de levererats. Lovisa var näst bästa sörmlänning i D16. Bra jobbat allihopa!

Allt kan hända och allt händer

Det är bra om man tar rätt karta. Christer Lennell tog kartan för Medelsvår i stället för Svår som han hade anmält sig i. Medelsvår hade han vunnit men nu blev han i stället diskad. Gösta valde av gammal vana H10-kartan och klarade av 5 kontroller på H10-banan innan han mötte Christer i skogen och de kom fram till att Gösta tagit fel karta. Gösta springer då tillbaka till starten och springer sedan H12-banan också. Måste säga att Gösta är tapper som inte ger upp.

Jag (Johan Wallin) hade anmält mig i H50 och när jag såg kartan så kom jag fram till att jag skulle vara glad om jag tog mig godkänd i mål. Missade dessutom 1:a kontrollen vilket var en av de lättaste och tog mig sedan sakteliga i mål utan några större fadäser fast då det var en väldigt svår bana för mig tog det ju sin lilla tid.

Arosträffen i Ransta norr om Västerås 

På lördagen var det även tävling norr om Västerås, Arosträffen, där sex SMOL:are sprang. Här blev Jakob Sterner 2:a i H10 och Karl-Martin Svärd 2:a i Medelsvår 3 km.

2021-08-15 Höstorientering Glad Emilia.jpg

Bild på en glad Emilia som vann båda dagarna i Oxelösund.

Söndag den 15 augusti 

På söndagen var det Måsenracet på samma arena som Höstorienteringen varit dagen innan. Denna dag var det familjerna Lundström, Lennell, Påledal, Wallin och Westbom på plats. Detta var deltävling 2 i Ledartröjan och Juniorligan. Det blev även Anders Westboms första individuella tävling sedan 1996 och han fick nog blodad tand. Bra resultat för alla även denna dag. Bäst gick det för Gösta och Emilia som vann H respektive D 12. Härlig revansch av Gösta efter lördagens kartmiss. Ledartröjsegrare blev återigen Hanna då hon blev 2:a i D14 men bästa sörmlänning. Samma för Sixten i H14 som var 2:a men bästa sörmlänning.

Länk till resultat

Ledartröjan och juniorligan

Här kan du läsa om vilka tävlingar som ingår i ledartröjan och juniorligan.

Nu väntar en intensiv tävlingshöst med tävlingar i stort sett varje helg för de som vill.

/Johan Wallin

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info