Hoppa till sidans innehåll

Leif Eriksson representerar Sverige på VM i PreO

18 JUL 2022 14:33
Vår klubbkompis Leif Eriksson får dra på sig landslagskläderna igen när VM i precisionsorientering avgörs i Polen. Leif har blivit uttagen att tävla om medaljerna i grenen TempO. Övriga grenar under VM är PreO och Relay (stafett).
  • Uppdaterad: 18 JUL 2022 14:33

Under Kristi Himmelfärdshelgen avgjordes EM i precisionsorientering där Leif fick dra på sig landslagsdräkten. Det blev ett framgångsrikt EM för Sverige där guldet i PreO gick till Jens Andersson och silvret i TempO till Marit Wiksell. Speciellt i PreO presterade svenskarna på topp och alla 6 svenskar placerade sig bland de 16 bästa efter två dagars tävlande. Leif hade en riktigt bra andradag där han placerade sig på plats 5.

TempO avgjordes i två kvalheat följt av en final. Till final gick de 18 bästa från varje kvalheat och Sverige fick 4 av 8 tävlande med sig till final. Leif kom på placering 20 i sitt heat endast 21 sekunder från att gå vidare. En missad kontroll i TempO motsvarar 30 sekunder så Leif var verkligen nära en finalplats.

Leifs prestationer under veckan var så bra att han även blev uttagen till ett av de två svenska lagen i den avslutande stafetten.

Nu stundar VM i precisionsorientering och där har varje nation färre platser än i EM. Det innebär att det är svårare att ta en plats i truppen till VM än till EM. Leifs prestationer under EM samt andra tävlingar internationellt och i Sverige det senaste året har inte gått landslagsledningen förbi. Leif har blivit uttagen att representera Sverige i TempO som avgörs torsdagen den 21 juli. Nu håller vi tummarna och önskar Leif lycka till på VM i Polen.

För de som vill följa tävlingarna finns all information på följande hemsida: http://wtoc2021.pl

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info