Hoppa till sidans innehåll

Daladubbeln – så härligt att få springa tillsammans

20 OKT 2021 16:20
Den 16 till 17 oktober arrangerades Daladubbeln i Falun. Våra ungdomar var på plats och sprang tillsammans med ungdomar från hela Sverige.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2021 22:13

På lördag morgon ringde klockan tidigt för de flesta. Vi samlades vid SMOL-gården klockan 07.00 och lämnade Strängnäs klockan 07.18. Tidsschemat höll och packningen fick plats i de tre minibussarna som vi hade hyrt för att transportera oss till Falun.

Vädret var kylslaget men solen värmde skönt från en klarblå himmel hela vägen till Lugnet. Stopp i Avesta för frukost, toabesök och omklädning för de som inte hade tävlingskläderna på från Strängnäs.

Väl framme valde några chaufförer att parkera minibussen bland bilarna och det gick bra. Ingen p-vakt som protesterade. En minibuss klassades som buss och passagerarna fick gå lite längre från sin parkering.

2021-10-17 Daladubbeln 14.jpg

Stafett med två sträckor stod på dagens program. Arenan var stor och luftig och det var länge sedan vi fått se så många orienterare, klubbvimplar, publik och klubbtält på samma plats. Det kändes härligt att komma till en tävling med speaker som babblade på och berättade om alla löpare, starter och annat som hände varvat med musik som ungdomarna själva fick välja. Med andra ord inte så mycket Abba och Elvis.

Lite nervöst för vissa men mest förväntan och längtan efter att äntligen få springa sin bana. Jeremiah och Alexander kom samtidigt in på upploppet fast det inte var idag som det var patrulltävling. Alla stämplade rätt och hittade sin lagkompis på andra sidan växlingsplanket. Skönt att alla var godkända.

2021-10-17 Daladubbeln 08.jpg

Ingen dusch på tävlingen och ingen dusch på boendet för de yngre grabbarna så några hade siktat in sig på badhuset på Lugnet men det visade sig att det också pågick simtävlingar på Lugnet så badhuset var stängt för besökare. Tur att det fanns dusch på klubbens ena boende, Korsnäs klubbstuga Pumpen. Där skulle de äldre ungdomarna husera och där skulle vi äta middag tillsammans.

De yngre grabbarna skulle bo tillsammans med Eskilstunas H12-grabbar i ett annat boende, bygdegården i Kniva, som saknade dusch.

2021-10-17 Daladubbeln 01.jpg

Eskilstunagänget som bodde tillsammans med oss. Kul att lära känna nya kompisar tyckte både grabbarna från SMOL och Eskilstuna.

2021-10-17 Daladubbeln 04.jpg

På kvällen fixade Pia, Johanna, Christer och Anders taccobuffé för oss allihopa. Det smakade gott och ungdomarna trivdes tillsammans. Efter maten var det traditionsenlig tipspromenad där alla bidrog med en egen fråga så det blev många frågor att svara på, 32 st. Vi fick bland annat veta att familjen Wallin har 924 svarta kakelplattor i badrummet (om jag minns rätt) och att tomaten är ett bär.

Efter tipspromenaden spelade Pumpengänget burken med Eskilstunagänget medan H10/12-grabbarna åkte till sitt boende och tog det lugnt innan sovdags.

2021-10-17 Daladubbeln 09.jpg

Lovisa Hallenek och Kajsa Wallin var utklädda till tanter. Linus Hallenek och Oscar Lennell är orienteringsproffs så de var sig själva. Ett riktigt orieneteringsproffs byter kompass ofta så det gjorde Linus. Enligt obekräftade källor provade Linus tre olika kompasser under helgen.

Efter en god natts sömn (för de flesta) på hårt underlag var det dags för frukost och förberedelser för söndagens patrulltävling där många klär ut sig. Kläder, attiraljer och smink skulle på plats och boendet skulle städas. Med gemensamma krafter gick det riktigt smidigt och vi styrde återigen kosan till Lugnet. Patrulltävling med extra långa banor. Det gällde att samarbeta och peppa varandra. Solen sken återigen från en klarblå himmel och ungdomarna kämpade på bra ute i de tuffa backarna runt Lugnet.

2021-10-17 Daladubbeln 13.jpg

Agnes och Alexander Lundagårds var nöjda efter sina lopp med sina lagkompisar.

Sedan styrde vi kosan hem mot Strängnäs med matstopp i Hedemora.

Tack Johan Wallin för att du organiserat resan med boende och tack till alla föräldrar som åkte med och fixade med mat och annat praktiskt på plats. Jag längtar redan till nästa år.

2021-10-17 Daladubbeln 12.jpg

Skönt att komma i mål tyckte Jonathan Ihrsén och Elis Duus-Otterström.

2021-10-17 Daladubbeln 02.jpg

Jakob Sterner och Noah Alneberg. Noah, som var utklädd till monster, jagade Jakob som var påväg till en fest. Jakob fick springa och glömde sin kavaj... så kan det gå när ett monster dyker upp.

2021-10-17 Daladubbeln 03.jpg

Riktiga badtjejer var Emilia Lennell och hennes kompis från OK Tor. 

2021-10-17 Daladubbeln 05.jpg

Epa-raggare från Strängnäs. Vilka gömmer sig under kepsarna? Jo, det är Jeremiah Hammar Bengtsson och Gösta Wallin.

2021-10-17 Daladubbeln 06.jpg

Hilda Haraldsson och Agnes Lundagårds sprang som tomtenissar.

2021-10-17 Daladubbeln 07.jpg

Sixten Wallin som kakmonster jagade pepparkakan Frej Söderholm.

2021-10-17 Daladubbeln 11.jpg

Hannalina Haraldsson och Hanna Lundström sprang med rosa peruk och kjol.

Länk till resultat:

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info