Hoppa till sidans innehåll

U10mila i Tibro

12 AUG 2021 22:54
För första gången på många år hade vi lag på Ungdomens 10mila! Två lag deltog i HD14-klassen förra fredagen.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2021 22:54

Det blev lite sent påkommet att vi skulle försöka få ihop lag, pandemin gjorde att arrangören beslutade så sent som i början på juni att de skulle kunna arrangera. De flesta hade såklart då redan bokat upp sina semestrar, men Anders tog en semesterdag och Daniel tänkte att hans sista semesterdag kunde vara värt ett besök i Tibro. Han har också haft som ett mål att få med lag från SMOL till U10mila i framtiden så mer rätt kunde det ju inte bli.

Fredag 6/8

Daniel och Anders hämtade en minibuss och en 7-sitsig bil strax före 8 på fredag morgon. Det visade sig att bilen hade lite mer finesser än minibussen men kanske var lite trängre för passagerarna och bagaget.

Efter ett fikastopp på Ikeas parkering i Örebro tog några även tillfället i akt att hänga på låset till Ikea för ett toalettbesök.

1,5 timme senare var vi framme i Skövde och kom vältimat till restaurangen som Pia hade förbokat till kl 12.

Där anslöt även Märta och Anna, som just flyttat till Skara, det passade ju utmärkt för Märta att springa en sista tävling med sin nu fd klubb så nära nya hemmet.

Efter lite hjälp av en gps-röst kom vi ut ur Skövde och fram till arenan strax utanför Tibro.

Där lyckades vi parkera bredvid Lundagårds som alltså anslöt med Agnes och Alexander från sin minisemester.

Lovisa som nu passerat åldern för en HD14-stafett blev avsläppt vid en annan start och kunde där springa en D16-bana. Anders tog en tur med bilen tillbaka när hon sprungit klart.

Det blev en del väntan innan starten gick kl 17, vi hann bla med att titta spänt på fotbollsdamernas VM-straffläggning via Pia streaming på mobilen (säg inget, man fick visst inte streama på arenan). Men vi hann också gå igenom hur växlingar och kartöverlämningar går till, det är mycket nytt som ska läras in, som om det inte räcker med att springa en orienteringsbana med lite spända nerver.

Hanna med familj dök också upp på arenan från sin semester lagom till genomgången.

HD14-stafetten

Sixten och Frej startade för de båda lagen, stabil orientering av Sixten och lite bommar för Frej men vem har inte bommat på en orienteringstävling.

Märta och Agnes sprang andra sträckan i varsitt lag, de flesta andra lag hade 2 löpare som sprang ihop och kunde då också hjälpas åt, våra löpare gjorde imponerande lopp i stort sett själva.

Jeremiah och Alexander sprang sträcka tre för ena laget, Gösta och Noah för det andra. 7 sekunder! skilde mellan de, trots att de båda paren inte sprang ihop.

Hanna och Sofia fick avsluta för våra lag. Hanna gjorde ett imponerande lopp som förde laget till en slutlig 56:e plats. Sofia hade inte sin bästa dag men gav inte upp och stämplade rätt och det var det absolut viktigaste, hon förde laget in på en 80:e plats.
Även om vi inte vann så tror jag vi hade bästa hejarklacken, hela arenan fick höra när Sofia spurtade i mål.

Efter målgång brukar man ju duscha, men inte under pandemins lagar, så det fick bli en tur till en närbelägen sjö och de flesta tog ett dopp.

En sak Daniel hade lovat Noah var att stanna på ett MacDonalds under resan. Ett litet problem var att det närmaste på rätt väg hem låg ca 1,5 timme från Tibro, hungriga som alla var. Det fick bli en sen middag, kl 10.

Efter ett chaufförsbyte i minibussen kunde vi tryggt köra hem i den mörka natten och var hemma lagom till strax efter midnatt vid SMOL-gården. Anders och Cecilias bil hade visst mer bråttom och hann dit före 12-slaget.

Vi som var med hade roligt plus att vi alla nu är en erfarenhet rikare!

Nästa år får vi försöka ha U10mila mer långsiktigt med i planeringen och då kanske ha ännu fler lag.

Resultat och Livelox

Nedskrivet av Daniel Alneberg

Skribent: Daniel Alneberg
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info