Hoppa till sidans innehåll

Sommarlandssprinten 2019

24 JUN 2019 21:50
Här kommer ett reportage från en klubbresa ner till Skaraborg 7 till 9 juni.
  • Skapad: 24 JUN 2019 21:50

Vi var några familjer som anlände på fredagskvällen. Det var varmt och skönt och barnen var ivriga att ta ett dopp i den fina sjön som ligger invid stugan. På lördagsförmiddagen gav vi oss iväg till Götene för Kinnekullesprinten. Vädret slog om och några fick orientera i spöregn. Då var vi glada att Christer hade tagit med sig tältet där vi kunde tränga in oss i skydd av regnet. Vi var 18 som deltog i de två etapperna. Bästa placering fick Sixten som kom fyra i sin klass H12. Erik, Vincent och Hampus placerade sig efter varandra  sjua, åtta och nia i H18 med bara några sekunders mellanrum.

Efter att ha presterat lite blandade resultat på de olika etapperna var det skönt att samlas i stugan igen, få på sig torra kläder och äta sig mätt på Tacos.

Alla såg nu fram mot den stora Sommarlandssprinten! Inte minst vi som bara hört talas om den (fam Ihrsén)! Vilken häftig upplevelse att springa i vimlet mellan alla bassänger och alla fokuserade orienterare! Viktigt att ta rätt kontroll då det fanns flera nära varann att välja på. De flesta tog sig runt men alla hade roligt! Flera bra resultat, men den som är mest värd att nämna är Hanna Lundström som kom på 13 plats av 84 startande i D12, bara 2.44 min efter segrarinnan!  Hampus, Vincent och Erik sprang som vanligt Extravaganza klassen H-xtra 18. Alltid en överraskning vad är ”Extra”! Denna gång var det ABCDE orientering. Eller ”Schack-orientering” som jag tycker det ser ut som. ”Löpare från 7 D till 8 E”. Se bilden.  Killarna tyckte utmaningen var kul och var någorlunda nöjda med resultatet.

Tävlingen avgjordes när regnet hängde i luften och när vi skulle kasta oss i vattnet för att leka och ha skoj, kom regnet och det blev kyligt ganska snart! Så vi blev inte kvar så länge som planerat. Men jättenöjda med helgen var vi!

Tack Johan som, som vanligt, planerat, bokat, fixat och försökt styra upp oss! Jättebra ordnat!  Och tack till alla föräldrar som var med och supportade.  Vi hade trevligt som vanligt!

Vid sina tangentbord:    Jenny Hallenek & Stefan Ihrsén

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info