Hoppa till sidans innehåll

Leif Eriksson uttagen till EM i PreO

09 APR 2022 22:32
När EM i precisionsorientering avgörs i Finland under Kristi Himmelfärdshelgen är SMOL representerat genom Leif Eriksson som blev uttagen att representera Sverige i disciplinen TempO. Vi säger stort grattis och önskar Leif lycka till i Finland i maj.
  • Uppdaterad: 09 APR 2022 22:32

Första helgen i april var det tävlingspremiär för precisionsorienterarna. Tre elittävlingar avgjordes i Skåne och från SMOL deltog Leif Eriksson och Magnus Sterner. Tävlingarna var också det sista tillfället att göra bra resultat inför uttagningen till EM i precisionsorientering som avgörs i Finland under Kristi Himmelfärdshelgen.

Sent fredag kväll avgjordes en nattävling på en bitande kall golfbana utanför Kristianstad. Utmanande banläggning och långa avstånd till många reflexer gjorde att ingen deltagare hade alla rätt. Leif och Magnus kom en bit ner i resultatlistan två poäng efter segraren. Leif löste dock tidkontrollen snabbast av alla. 3 uppgifter löste han på 15 sekunder.

På lördagen var det tävling i Ystad. Öppen fin skog och en tydlig och lättläst karta. Tävlingen blev nog en av de jämnaste i historien. 15 tävlande hade alla rätt och tävlingen kom att avgöras på tidkontrollen. Återigen var Leif snabbast. Han svarade rätt på de 4 uppgifterna på 10 sekunder! Fast det gjorde två till så Leif fick dela segern. På bilden syns segrarna Leif Eriksson, Marit Wiksell och Geir Myhr Øien tillsammans med banläggaren Kjell Larsson.

Söndag var det tävling i det spektakulära området Kjugekull utanför Kristianstad. Även den här gången krävdes det alla rätt på banan för att vara med i matchen. 7 tävlande hade alla rätt och Leif var en av dem. En missad uppgift på helgens svåraste tidkontroll gjorde att Leif blev femma (fyra av svenskarna). Magnus hade inte marginalerna med sig på någon av tävlingarna.

I onsdags kväll meddelade så Uttagningskommittén vilka som blir uttagna till EM i Finland. Sverige får ställa upp med 6 tävlande i PreO och 8 i TempO. TempO som kan sägas vara precisionsorienteringens motsvarighet till fotorienteringens sprint. Kort tävlingstid och snabba beslut.

Leif Eriksson blev uttagen att representera Sverige i disciplinen TempO. Stort grattis säger vi till Leif och vi önskar honom lycka till i Finland i maj.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info