Hoppa till sidans innehåll

Kinnekulle- och Sommarlandssprinten

10 JUN 2022 22:09
Efter två års väntan var det äntligen dags för Kinnekulle- och Sommarlandssprinten. Men så kom det tråkiga beskedet. Sommarlandssprinten kanske inte skulle kunna bli av.
  • Skapad: 10 JUN 2022 22:09

Arrangörernas klubbstuga hade brunnit ned till grunden under natten till lördagen. De lyckades till slut rädda situationen och sprinten kunde utföras. Dock utan nummerlappar.

Skara 01.jpg

På lördagskvällen anlände ett förväntansfullt gäng smolare till IK Gandviks:s stuga som är fint belägen intill en liten sjö med egen badbrygga och båt. Några entusiastiska ungdomar kastade sig genast i sjön medan föräldrarna tände grillar och sedan bjöds det på god mat i den fina sommarkvällen. Starterna dagen efter var inte förrän på förmiddagen så alla kunde ta det lugnt och njuta av kvällen för ingen skulle upp tidigt på morgonen.

Skara 05.jpg

På söndag förmiddag bar det iväg till det lilla brukssamhället Hällekis. Där anslöt ytterligare några smolare för att delta i Kinnekulle sprintens två etapper. Det var varmt men vinden svalkade skönt. Under första etappen fick vi bland annat uppleva den gamla bruksmiljön med dess charmiga byggnader i lummig trädgårdsmiljö. Andra etappen fick vi springa runt på åsar av slaggprodukter från det gamla kalkbruket. Alla klarade etapperna med blandade resultat. Vi fick glädjas extra tillsammans med Gösta Wallin som lyckades få en pallplats och Daniel som snuddade en sådan genom att komma fyra i H45. Vi fick även träffa våra gamla klubbkompisar familjen Rahmkvist.

Skara 14.jpg

Sedan vände vi tillbaka till stugan för att njuta av svalkande bad och god Tacos. Nu blev vi så många att alla inte fick plats i huset utan några av ungdomarna fick tälta. Det mystes på bryggan i kvällssolen med snacks och musik. Det lektes kull i trädgården och till sist dog de glada ropen och skratten ut och det var dags att knyta sig för natten.

Skara 11.jpg

Det blev en tidig måndagsmorgon för att hinna packa, städa och komma iväg till de tidiga starterna på Skara Sommarland. Flera av ungdomarna gav sig in Extravaganzas utmaning. På den kartan syntes inget vatten och stundtals fick de simma sig fram till kontrollerna. Under detta lopp blev Jakobs dagens kämpe. Trots tappad och försvunnen pinne avslutade han loppet och tog alla kontroller. Bra kämpat, Jakob!!! Och bra kämpat av alla.

Skara 08.jpg

Tack Jenny Hallenek  för reportage och bilder.

Länk till resultat:

Skara 09.jpg

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info