Hoppa till sidans innehåll

25manna – kommunlagets bravader

08 OKT 2018 21:02
Här kommer reportage del två från 25manna – en utförligare berättelse om kommunlagets prestation i skogarna kring Hägerstalund norr om Stockholm.
  • Skapad: 08 OKT 2018 21:02

Kommunlaget eller si och så laget som jag kallar det för, för att vi i år inte hade någon representant från OK Grip med i laget. Vi hade det trevligt fast än vi inte var med och tävlade om topplaceringarna i denna tävling.  

Vi började med Felicia, Åkers stolta ungdom, hon var arg och besviken efter sin sträcka men ingen i vårt lag hade gjort det bättre än hon. Magnus J tog vid och gjorde en mycket bra sträcka. Övriga sträckors deltagare hade ändrats om i sista stund då vi tyvärr drabbades av några återbud. Så på sträcka 3 sprang Bosse, Robert, Dagge och Ejvin. De tillämpade taktiken vi hjälper varandra. Vid första kontrollen hade därför Bosse hjälpt två andra kommunlagslöpare att hitta sina kontroller innan han till slut hittade sin. Sträcka 3 gjorde en habil insats och var i mål med 12 minuters mellanrum.

På fjärde sträckan hade vi en åldersskillnad på cirka 59 år de var också snabbast i form av Sonja och Matheus följda av Kristina H och Oskar R. Kristina som bara skulle följa med dottern på denna tävling blev snabbt inkallad och räddade därmed laget. Hanna som skulle vara lagets ankare var plötsligt i SMOL-laget ersatt av mamma alltså. På femtesträckan hade vi Jan-E, Weine, Christian och den pratiga gotlänningen. Som tur var kom Christian och tog han om mig efter kontroll 6. Differensen för laget var nu 16 minuter.

Damsträckan bestod av Kerstin som hade blivit uppgraderad från sträcka 4, Marie G, och debutanterna Pia och Linda alla SMOLare, de tog sig också runt och växlade till Bengt och Ann från Åker och Thomas och Tim från SMOL. Två av dessa löpare fick vara med i omstarten och vad jag förstod var Tim som gjorde din första tävling för året mer nöjd än Thomas.

Mannen (Sten) som satt ut 1 000 kontroller under året sprang i omstarten sträcka 23 och skulle bara hitta 9 st vilket han klarade det galant. Årets nyförvärv en hockeymorsa i Åkers/Strängnäs team 08 (Sofia) hade helt rätt inställning för detta lag. Sofia sprang exakt på 10.0 per kilometern vilket man ju är lite avundsjuk på. Nytt rekord på denna sträcka för kommunlaget. Den yngre Kjell från Länna fick ta oss i mål.på en 319 plats.

Laget bestod av 9 Åkerslöpare och 16 Strängnäslöpare. Åkers hade alltså gått från 5 till 9 löpare på ett år. Om de är 15 nästa år blir konkurrensen än tuffare. Lagledaren Anki Wiklund och UK Stig-Johan Wiklund lade ner ett hästjobb med att få ihoplaget och hålla reda på alla deltagare. Laget hade 9 debutanter som inte tävlat i SMOLs eller kommunlagets lag 2017 fast någon kanske hade tävlat några år innan. Alla i laget stämplade rätt och vi tog oss runt det var ju mycket bättre än hela Jämtlands förstalag eller Leksands förstalag.

Nedtecknat av Johan Wallin

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info