Hoppa till sidans innehåll

Hallå där - tävlingsledarna!

26 SEP 2022 07:53
Vi tar pulsen på tävlingsledarna Stig-Johan Wiklund och Ingegerd Lusensky mindre än en månad kvar till Swedish League-tävlingarna.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2022 07:53

Har Strängnäs-Malmby OL arrangerat värdetävlingar tidigare?

SMOL var med och arrangerade 10MILA 2001, som då gick skogarna mellan Strängnäs och Mariefred. SMOL bidrog också, tillsammans med många andra klubbar, i arrangerandet av O-Ringen 1992. Tillsammans med Åkers IF arrangerade vi SM i Skidorientering 1985.

Det är alltså hög tid att en värdetävling arrangeras i Strängnäs igen konstaterar Stig-Johan.

Har ni några andra arrangemang under 2022?

Vi har inte några andra större tävlingsarrangemang under 2022. SMOL har dock en mycket aktiv verksamhet på olika fronter, till glädje för både våra egna medlemmar, orienterare i andra klubbar och den friluftsintresserade allmänheten i Strängnäs kommun. Några exempel är:

- Veckans bana - varje vecka erbjuds banor av tre olika längder

- Hittaut - SMOL driver konceptet Hittaut i alla kommunens tätorter (Strängnäs, Mariefred, Stallarholmen, Åkers styckebruk)

- Veteranorientering - SMOL arrangerar flera av Sörmlandsveteranernas orienteringar för daglediga

- Ungdoms-cup - SMOL arrangerar tillsammans med Södertälje-Nykvarn och OK Klemmingen enklare tävlingar för klubbarnas ungdoma

- Skolorientering - SMOL genomför varje år 3-4 dagar med skolorientering för kommunens högstadieskolor.

Berätta om arena och tävlingsområde, varför blev valet Fagerhult?

Vår arena, Fagerhult, ligger perfekt placerad centralt i tävlingsområdet. Det innebär att banläggarna kan erbjuda intressant orientering hela vägen från start till mål, och även relevant orientering i anslutning till varvningskontrollerna. Arenan möjliggör också ett kompakt arrangemang, med korta avstånd till parkering, start, dusch, etc. Tävlingsområdet bjuder på en attraktiv blandning av olika terrängtyper. Det finns höjdområden med inbjudande öppen och fin hällmarksterräng, men det finns också flackare områden med småskuren och detaljrik kartbild där ungskog begränsar sikten. I dessa områden har banläggaren för Swedish League skapat intressanta utmaningar för elitlöparna. 

Hur många funktionärer kommer ni att engagera under helgen 22-23 oktober?

Det går åt många funktionärer till en värdetävling. Vi har erfarenhet av två-dagarstävling i form av Strängnäsdubbeln och då har vi varit ca 60 personer. Nu närmar vi oss det dubbla.

I och med att vi har två starter, en för Swedish League-löparna och en för Strängnäsdubbeln går det åt flera än till en vanlig tävling. Trafik och transporter kräver också flera och vi har en ny funktion - elitservice - som innefattar karantän på lördagen. Några som arbetar intensivt veckan innan tävlingarna är Arenafolket, där är det mycket som ska byggas upp. Det är inte svårt att fylla upp till 120 funktionärer som alla kommer att ha en gul SMOL-väst på sig under dagarna förklarar Ingegerd.

Alla kanske inte har besökt Strängnäs tidigare, vad skulle ni rekommendera de tävlande att se och göra i Strängnäs?

1) Gå till vår vackra Domkyrka. De har öppet till kl. 16.00 varje dag. Magnifikt altarskåp fr 1400-talet, de berömda riksregalierna och allt annat i den imponerande byggnaden fr 1200-talet.

2) Flanera längs N Strandvägen och njut av Mälarens närhet och alla konstverk som är längs vägen. Gör en avstickare upp till Väderkvarnen och beundra utsikten därifrån. Fortsätt runt hamnen och Västerviken med folklivet där och gå ut på Visholmen.

3) Gå en promenad i de röda kvarteren och förflytta dig till 1600-talets Strängnäs. Många, fina gamla trähus bevarade.

4) Många trevliga restauranger i och precis nära centrum.

5) Gå från resecentrum upp på Långberget och kliv upp i Kungstornet, väldigt fin utsikt över stan.

6) Vill man göra längre utflykt är ju Mariefred med Gripsholms slott ett måste och Åkers styckebruk med sin gamla bruksmiljö.

Stort tack Stig-Johan och Ingegerd och lycka till med tävlingarna den 22-23 oktober!

En intervju med banläggaren finns att läsa HÄR

Skribent: Susanne Maarup
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info