Hoppa till sidans innehåll

Strängnäs Stadslopp 2020 – vi ställer om

01 JUL 2020 17:46
Vi rättar oss efter allmänna riktlinjer under rådande situation och ställer om till ett 10-dagars virtuellt arrangemang, 13 augusti (kl 12:00) till 22 augusti (kl 18:00). Du springer när det passar dig.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2020 17:46

Den andra upplagen, efter fjolårets lyckade premiär, arrangeras under en 10-dagarsperiod, 13 augusti (kl 12:00) till 22 augusti (kl 18:00). Vi har valt att använda banor, rent fysiskt på plats i Strängnäs. Jämfört med i fjol så har den längsta banan förlängts till 10 km samt att ett alternativ på 5,4 km har lagts till.

Vi lever i en tid då vi har blivit tvungna att göra saker annorlunda mot hur vi brukar. Ur en situation där omständigheterna hindrar oss från att arrangera och delta i vanliga traditionella lopp, bestämde sig SMOL för att genomföra den andra upplagan trots att alla deltagare inte kan samlas vid ett och samma tillfälle. Strängnäs Stadslopp 2020 har istället corona-anpassats till en virtuell version med fysiskt genomförande.

Vi i SMOL rättar oss efter allmänna riktlinjer under rådande situation och ställer om till ett 10-dagars virtuellt arrangemang. Deltagarna väljer när och hur man springer eller går. Loppet kan genomföras på egen hand, med familjen eller i mindre grupp enligt gällande rekommendationer. Deltagarnas genomförande av stadsloppet kan följas live i appen RaceONE. 

Det som skiljer sig från det vanliga genomförandet är att deltagarna själva bestämmer när man vill genomföra sitt lopp under den angivna 10-dagarsperioden. Man ”tävlar” mot övriga deltagare, men alltså inte nödvändigtvis vid samma tidpunkt. Deltagarna genomför sitt lopp individuellt eller i mindre grupper genom att ladda ner och använda appen RaceONE. Det kommer också att finnas möjlighet till manuell rapportering av sitt genomförda lopp.

Start och målplats kommer precis som i fjol att vara på Västervikstorget i anslutning till den mobila popup-parken som är ny för sommaren 2020. Informationstavlor om Strängnäs Stadslopp kommer inom kort att finnas på torget, närmast gästhamnen.

De fyra banorna markeras enligt följande: 10,0 km RÖD, 5,4 km BLÅ, 2,6 km GRÖN och 1,3 km GUL.

Anmälan hanteras online via loppets hemsida www.strangnasstadslopp.se. Deltagaravgiften är i år lågt satt, endast 50 kr per deltagare/distans för att täcka våra arrangörsavgifter för online-anmälan, resultathantering och övrig service i appen RaceONE. 

Utlottning av priser från loppets partners kommer att ske på respektive banlängd utifrån antalet anmälda deltagare. Vårt mål är att minst 10 % av deltagarna ska erhålla ett pris. 

Hur fungerar Strängnäs Stadslopp 2020?

  • Anmälan sker via loppets hemsida www.strangnasstadslopp.se
  • Ingen klassindelning i år, anmälan görs till önskad distans, d.v.s. 10,0 km RÖD, 5,4 km BLÅ, 2,6 km GRÖN och 1,3 km GUL
  • Deltagaren laddar ner appen RaceOne för genomförandet av sitt lopp
  • Det går också att ladda hem gpx-filer om deltagaren vill använda andra verktyg för tidtagning eller kartverktyg, t.ex. Google Maps
  • Banorna kommer att vara tydligt markerade med respektive färgmarkering och skyltar där banorna delar sig

Vi i SMOL vill, med vårt virtuella stadslopp, bidra till fortsatt utveckling av den positiva motionsvåg som märkts av i Strängnäs kommun under våren och försommaren. Vår förhoppning är att boende i kommunen och besökare stöttar oss som ideell förening genom sitt deltagande i Strängnäs Stadslopp 2020! Varmt välkommen med din anmälan.

Upplysningar: Torbjörn Pettersson, tävlingsledare, 0733-836 386 eller This is a mailto link

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info