Hoppa till sidans innehåll

Grattis till SM-medaljörerna

03 OKT 2021 21:48
På lördagskvällen den 2 oktober arrangerade SMOL natt-SM i precisionsorientering (PreO) i Stadsskogen.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2021 21:48

Tillslut stod den regerande mästaren William Rex, OK Landehof, återigen som segrare före Robert Jakobsson, Tidaholm SOK Sisu, och med Peter Fors, OK Grip, som 3:a.

Förutom SM-klassen bjöds tävlande in till klasserna Pre-A och Pre-B. Totalt blev det 65 anmälda och för några var det tävlingspremiär i PreO.

2021-10-02 Pris A.jpg

Prispallen i Pre-A bestod av SMOL:are och ordförande Fredrik Lundström agerade prisutdelare. Hanna Lundström segrade före Hannalina Haraldsson med Johanna Haraldsson som 3:a.

Det blev en härlig och spännande kväll. In i det sista var det ovisst om vilka som skulle stå på prispallen. De tävlande bjöds på utslagsgivande banor där det gällde att vara fokuserad under hela tävlingstiden som på den här banan var 87 minuter exklusive tidkontrollerna. Många behövde hela tiden för att lösa de utmanande kontrollerna.

2021-10-02 fika Preo.jpg

Lite lätt regn kom under kvällen men annars blev det en skön kväll och när alla kom tillbaka till SMOLgården kunde vi återigen sitta inomhus och värma oss med kaffe, soppa eller korv. Det var något som uppskattades både av de tävlande och arrangörsstaben.

2021-10-02 Pris B.jpg

Nöjda pristagare i klassen Pre-B. Både Jonathan Rex och Jakob Sterner hade 5 rätt men sedan skiljde det 7 sekunder till Jonathans fördel på tidskontrollen.

Ingegerd Lusensky var tävlingsledare och Magnus Sterner banläggare med Jan-Erik Andersson som bankontrollant. Kartan var nyritad enligt sprintnorm av kartritaren Egidius Kukenys. Det gjorde att de SMOL:are som tävlade i A-klassen inte kände igen kartan som de tränat på så många gånger. Den här sprintkartan var något helt annat.

2021-10-02 Redo för start.jpg

SMOL-tjejerna stämplar ut hos Anne-Marie Johansson vid sekretariatet inne i SMOL-gården. Ute på banan var deltagarna utrustade med stiftklämma, SI-pinne och pannlampa. Egen stiftklämma? Ja, alla deltagare har en egen stifklämma med sig som de stämplar med i sitt startkort!

Vi tackar alla som jobbat med arrangemanget. Tack vare era fina insatser blev det en lyckad tävling. Så smidigt när vi kan nyttja vår fina klubbstuga för denna typen av arrangemang.

2021-10-02 Ingegerd städar.jpg

På söndagen stod Vingåkers OK som värd för stafett-SM i PreO så de flesta passade på att tävla där också. SMOL hade ett lag på startlinjen och i laget deltog Jan-Erik Andersson, Magnus Sterner och Leif Eriksson. De kom på en finfin 4:e plats. Så nära medalj men med många lag efter sig i resultatlistan.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info