1930-tal

1936

Föreningen bildades den 14 april av ett gäng ungdomar som samlas i skräddarmästare Odes verkstad vid Landsberga. En styrelse valdes, till ordförande utsågs Nils Ode. Medlemsavgiften fastställdes till 2:-. Lennart Blomgren fick i uppdrag att anskaffa virke till målställningar, ty nu skulle här sparkas fotboll! Den första klubbdräkten bestod av svart tröja och vita byxor. Inträde söktes i Fotbollförbundet, Svenska Idrottsförbundet, Skidförbundet och Orienteringsförbundet. Av nio matcher i fotbollsserien vann Malmby två; första segern kom då Överselö Goif besegrades på bortaplan med 5-3. Ragnar Lindqvist blev föreningens första klubbmästare i orientering.

Föreningens paroll blev ”God kamratskap och gemensam strävan”. Vid verksamhetsårets slut var medlemsantalet 25.

1938

På årsmöte i januari beslutades att portföljer skulleinköpas till sekreterare och kassör, ty nu skulle det bli ordning på pappren! Föreningen anmälde sex man till DM i orientering. Till Strängnäsmästerskapet i orientering anmäldes tio löpare, där den bästa placeringen blev en 29:e plats genom dåvarande stjärnan Ragnar Lindkvist.

Ortens gymnastikförening slogs samman med idrottsföreningen.

1939

För första gången kommer förslaget om byggande av egen lokal. Två kompasser inköptes. Föreningen vann sitt första vandringspris.

Uppdaterad: 08 APR 2015 17:46 Skribent: Susanne Söderholm