Om SMOL

SMOL har drygt 350 medlemmar. 2018 var 95 av dessa 16 år eller yngre. Cirka 150 av våra medlemmar är aktiva inom orientering och/eller skidåkning. En del både tränar, tävlar och är ledare medan andra nöjer sig med att träna eller hjälpa till på våra aktiviteter. På torsdagar är det full aktivitet från SMOLgården när det är träningskväll för alla medlemmar.

SMOLgården är klubbens samlingslokal och den ligger sedan 2005 inom Vasavallens område, utmed Eskilstunavägen. I anslutning till Vasavallens idrottsplats ligger Stadsskogen, där det finns motionsspår av olika längd varav det på 4,4 km är ett elljusspår. Vintertid prepareras skidspår av olika längd, så fort det finns tillräckligt med snö i motionsspåren. Skogen lämpar sig även till orientering och andra friluftsaktiviteter.

Strängnäs-Malmby OL (SMOL) har sitt ursprung ifrån Malmby IF, som grundades den 14 april 1936. Från start fanns det fotboll, skidor och orientering på programmet, men i mitten av 50-talet lades fotbollsaktiviteterna ner till förmån för de andra två idrotterna. Störst framgångar kom klubben att ha på 80-talet då Malmby IF var en av Sveriges ledande orienteringsföreningar och som 1988 bland annat vann den prestigefyllda tävlingen 10-mila.

I början av 90-talet kom förslaget att den framgångsrika klubben på något sätt ska förknippas med Strängnäs och 1993 fastslogs det att Malmby IF skulle döpas om till Strängnäs-Malmby Orienteringslöpare.

Uppdaterad: 08 APR 2015 17:44