Hoppa till sidans innehåll

Kaoslägret 2019

07 APR 2019 19:39
Under helgen hade vi ett läger för barn- och ungdomar mellan 9-13 år vid SMOLgården, i lägret ingick också att delta på OK Tors tävlingar lördag och söndag.
  • Uppdaterad: 07 APR 2019 19:39

Lördag

Vi startade helgen vid SMOLgården för avresa till OK Tors ungdomstävling som i år hade sin arena vid Lockmora i Kungsör.

Ca 40 minuters resa senare var alla framme. Till skillnad från andra mindre barnvänliga tävlingar låg parkeringen alldeles intill arenan och starten endast 300 meter från arenan. Jag tror de hade tänkt lite extra på vissa föräldrar som skulle springa 2 U2-banor och 1 inskolningsbana innan de var färdiga.

Alla barnen gjorde sitt bästa och alla var på gott humör. Några fler från klubben deltog i Öppna klasser. Se resultat och livelox-rutter här.

(på lördagen deltog dessutom Hillevie i Kolmårdsdubbeln och tog en meriterande 4:e plats i D18Elit, resultat och livelox här)

När alla hade fått i sig lite mat; hamburgare, korv eller nåt annat nyttigt och när de flesta hade duschat och fått sina priser begav vi oss tillbaka till SMOLgården igen.

Väl där började några av barnen blåsa upp sina madrasser och några tog tillfället i akt och spelade på sina mobiler eller Ipads. Vi vuxna fick ingen vila, vi skulle ju förbereda eftermiddagens kaosövning och fixa fram fika så alla kunde få lite energi i sig, för det skulle komma att behövas. Dagge hade dessutom blivit extrainkallad att fixa en av övningarna innan vi andra kommit från tävlingen.

Lekledare Johan startade Kaosövningen med att informera hur det går till; barnen delas in i 5 olika grupper med en lagledare till varje, eller okej, Johanna fick leda två lag. Det finns 50 olika utmaningar, varje lag fick en siffra mellan 1-50 att börja på, lagen börjar med att slå en tärning, plussar på det på sin startsiffra, springer runt och letar efter en papptallrik med det numret, på baksidan av tallriken står en ledtråd, barnen springer tillbaka till sin lagledare och får en utmaning som lagledaren då har fått av Johan. När alla har gjort utmaningar och kommit tillbaka till sin ursprungssiffra är de klara. Låter det snurrigt? Då är du inte ensam, men det är nog också det är det som är meningen, att skapa ett kaos, men framförallt få barnen att kunna samarbeta och bli mer kompisar!

Lag Jenny:        Linus, Jonathan och Jeremiah
Lag Pia:            Oscar och Matheus
Lag Daniel:      Gösta och Noah
Lag Johanna1: Sofia, Hannalina, Lovisa 
Lag Johanna2: Hanna, Kajsa, Hilda

2 timmar senare var alla lagen klara och madrasspumpningen och spelen fortsatte bland barnen, medans de vuxna plockade in alla utmaningsprylar.

När Fredrik i spetsen hade fixat fram tacobuffén framåt halvsex var det inte svårt att få alla hungriga till matbordet.

Efter maten var det fri lek, då blev det spel på schemat igen, sällskapsspel eller datorspel. Jag och Johan passade på att ladda in gps-rutter och gå igenom några av alla dagens lopp i Livelox.

Framåt halvnio lämnade jag och mina söner för sängarna därhemma och de som stannade kvar somnade nog gott på sina madrasser.

Söndag

Det lät som att de som övernattat i SMOLgården hade haft en bra natts sömn och var på arenan vid Lockmora friluftsgård redan innan jag som pressreferent för lägret anlände. Några av barnen hade andra aktiviteter eller nöjde sig med en tävlingsdag, så 13 lägerdeltagare hade krympt till 9. Sixten hade anslutit under lördagskvällen från en hockeyturnering.

Bra insatser av alla idag med, någon kanske var lite missnöjd men några bommar här och där hör ju orienteringen till och det gör ju de andra i klassen desto mer nöjda. Gösta var först i mål av SMOLarna och tog också ledningen i klassen H10, fick sen se sig slagen med endast 8 sekunder. Vi var också några fler från klubben som deltog i tävlingsklasser eller Öppna banor.
Resultat och gps-rutter i Livelox här.

Anders, Jessica och Jenny tog tag i städningen av SMOLgården och det fick avsluta den här lägerhelgen. Nästa år kör vi säkert igen med några fler och nya deltagare. En sak är säkert, ett sånt här läger gör väldigt mycket för gemenskapen och har man roligt tillsammans så åker man mer än gärna till träningar och tävlingar för att träffa sina orienteringkompisar.

Stort tack till alla som gjorde den här lägerhelgen möjlig! Nämligen Johan, Jessica, Jenny H, Fredrik H, Johanna, Pia, Christer, Fredrik L, Anders, plus alla barn- och ungdomar som deltog på någon av de två tävlingarna.

Skribent: Daniel Alneberg
Epost: Adressen Gömd

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info