Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Stora Tuna OK imponerade stort när de fick en efterlängtad fullträff på Jukola. Växlingsplaceringarna 4, 3, 2, 3, 2, 2, 1, säger det mesta om prestationen.
 
IFK Göteborg var med i kampen om segern på Venlakavlen på lördagseftermiddagen i Kangasala utanför Tammerfors. Sara Hagström gick ut i ledningen på slutsträckan men fick släppa förbi sig Fredrikstads Kamilla Olaussen.
 
Sverige vann sprintstafetten och därmed segrade Blågult i samtliga lopp på årets första världscupomgång. "En trippel, både för mig och Tove. Det känns häftigt! Och vilken insats i dag av hela laget", summerar tredjesträckans Gustav Bergman.
 
Efter två magiska svenskdagar i skogen avslutas världscuptävlingarna i Finland med en sprintstafett som avgörs tisdag kväll i centrala Helsingfors. Blågult ställer tre lag på start och siktar återigen högt.
 
Under måndagen avslutades mountainbikeorienterarnas EM i Polen med en masstart. Bästa svensk blev Nadia Larsson som slutade på tionde plats. "Jag är mycket stolt över gängets insatser på EM", summerar förbundskapten Peter Olsson.
 
Det svenska landslaget fortsätter sitt segertåg på världscupen i Finland. Gustav Bergman och Tove Alexandersson gick ut först i söndagens jaktstart, och båda var först i mål – helgens andra dubbelseger. "Det här ger ett lugn", säger Bergman.
 
För ett halvår sedan funderade hon på att sluta. Under söndagen tog mountainbikeorienteraren sin första mästerskapsmedalj i karriären.
 
Under söndagen fortsätter världscupen med en jaktstart i Finland. Tove Alexandersson och Gustav Bergman är löparna som kommer att jagas.
 
Han avslutade 2018 med sitt livs första individuella världscupseger, en långdistans i Norge. Under lördagen inledde Gustav Bergman världscupen 2019 med ännu en seger, nu på en medeldistans i Finland: "I sådan här terräng är jag väldigt bra."
 
Tove Alexandersson vann direkt när världscupen 2019 inleddes med en medeldistans i Finland. "En superstart på världscupen, känns jättekul!" säger Alexandersson som var 1.38 före tvåan Natalia Gemperle. Karolin Ohlsson slutade på en fin fjärdeplats.
 
Under lördagen inleddes mountainbikeorienterarnas EM i Polen med en mixstafett. Sveriges förstalag med Nadia Larsson, Marcus Jansson och Viktor Larsson cyklade i mål på sjätte plats.
 
PreO VM i Portugal går av stapeln veckan efter midsommar, helgen precis före går två tävlingar i Europacupen i PreO i närheten av VM området.
 
Internationella säsongen i mountainbikeorientering (MTBO) inleds för seniorer i helgen med EM i Polen som även är årets första deltävlingar i världscupen.
 
Med en dag kvar till världscuppremiären i Finland tvingas det svenska laget till en förändring. William Lind är förkyld och åker hem, reserven Simon Imark ersätter.
 
Årets SM-ultralång blev en rejäl utmaning. Tuffa banor och dessutom temperaturer upp emot 30 grader. Seniormästare blev Olle Kalered, Stora Tuna och Anna Wehlin, Linköping.
 
12

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@smol.se

Se all info