Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Fyra guld, två silver och bästa nation – VM blev en riktig höjdare för Sverige. Samtidigt kan vi glädjas åt fantastiska SVT-sändningar och en jättepublik i tv-sofforna. "En stor tittarframgång", säger SVT:s sports sportchef Åsa Edlund Jönsson.
 
Gyllene Tider kände att det var dags att tänka på refrängen den 10 augusti när de gjorde sin sista spelning någonsin. Men det svenska landslaget var så upptagna med sina sista förberedelser inför VM att de helt missade de gyllene tidernas sorti.
 
Under helgen har det genomförts två deltävlingar i Svenska cupen MTBO i Tidaholm. I seniorklasserna blev det seger både på lördagens sprint och söndagens medel för Viktor Larsson och Nadia Larsson.
 
Sverige satte verkligen en gyllene punkt på orienterings-VM. De blågula herrarna följde upp damernas stafettguld med ytterligare en svensk fullträff: ”Jag kunde njuta av avslutningen”, säger slutsträckans Gustav Bergman.
 

VM-GULD I DAMSTAFETTEN

(2019-08-17 17:10)
Det bjöds på stor dramatik när damernas stafett avgjordes på orienterings-VM i Östfold. Sverige med Karolin Ohlsson petade i högsta växeln på väg mot den sista kontrollen och vann fyra sekunder före Schweiz.
 
Ännu en händelserik VM-dag. Ännu en dag med två svenska medaljer. Klicka dig in på www.skogssport.se för att bland mycket annat läsa en krönika om Tove Alexanderssons guld, och en krönika om Gustav Bergmans silver. Och allt är GRATIS för alla.
 
Under lördagen avslutas VM i Norge med stafetter. Här berättar förbundskapten Håkan Carlsson om de svenska lagen.
 
För två dagar sedan, efter en misslyckad långdistans, var Gustav Bergman sugen på att lämna VM i Norge. Under fredagen vann han ett VM-silver i medeldistans - en andraplats som kändes som en seger. "Jag är jättenöjd!"
 
Efter en överlägsen seger på onsdagens långdistans lyckades Tove Alexandersson vinna VM-guld även i medeldistans. Men den här gången blev det ett sekunddrama ända in på mållinjen. "Det var dramatiskt, en riktig fight, verkligen!", säger Tove.
 
Efter onsdagens guld och silver på VM-långdistansen i Norge fortsätter den svenska medaljjakten på fredagens medeldistans. "Jag ska ge allt för att få stå på pallen en gång till", säger Lina Strand.
 
Ett guld. Ett silver. Ett samtal från statsministern. Och ett par besvikna svenska herrar. Det var den snabba blågula sammanfattningen av den första finaldagen under VM i norska Östfold.
 
Direkt efter VM-guldet i Norge fick Tove Alexandersson ett samtal av Stefan Löfven, en statsminister som är fylld av beundran och som också hyllar orienteringssporten.
 
Det blev svensk dubbelseger när damernas VM-långdistans avgjordes. Tove Alexandersson vann sitt fjärde raka guld på distansen; och Lina Strand tog silver, vilket var hennes första individuella VM-medalj: ”Underbart att lyckas när det gäller som...
 
Inför en jublande hemmapublik lyckades norrmannen Olav Lundanes försvara sitt VM-guld i långdistans. Bästa svensk blev Albin Ridefelt med en åttondeplats.
 
Under onsdagen startar orienterings-VM på allvar. Långdistans står på programmet och nu ska de första medaljerna fördelas. Följ dramatiken LIVE på SVT från klockan 13.30.
 
12

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@smol.se

Se all info