Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Under året bjuder landslagsledningen Skogssports läsare på tips inom olika träningsområden. I nya numret har turen kommit till den tidigare världsstjärnan Thierry Gueorgiou.
 

Lyckad MTBO-camp i Danmark

(2018-05-13 14:59)
MTBO-campen i Danmark är över för denna gång. Arrangörerna bjöd på en fantastisk uppstart av säsongen med massor av fina arrangemang för både elit och bredd.
 
Europas bästa orienterare på långdistans heter Tove Alexandersson. I dag krossade hon allt motstånd i återkomsten efter fotstukningen: ”Ett i det närmaste felfritt lopp”, säger Tove.
 
Under söndagen avslutas orienterings-EM i Schweiz med långdistans. Första svensk, Anton Sjökvist, startar 11.02. Du följer loppet via liveorienteering.com
 
Det blev ett enormt rafflande avgörande i kampen om silvret och bronset i EM-stafetten. Karolin Ohlsson avslutade starkast och förde Sverige till ett nytt silver. ”Jag är så fantastiskt lycklig”, jublar Ohlsson.
 
Under lördagen är det stafettdags på EM i Schweiz. Sverige kommer till start med fyra lag och damerna ger sig iväg 14.00. Följ dramatiken på Live Orienteering.
 
Skador och sjukdomar i det svenska laget har gjort att förbundskapten Håkan Carlsson fått lägga ett ordentligt pussel i laguttagningen inför stafetten: ”Vi har trots detta fyra riktigt starka lag till start”, säger Carlsson.
 
Sverige tog sin tredje medalj vid EM i Schweiz. Detta när sprintstafettlaget Lina Strand, Emil Svensk, Jonas Leandersson och Karolin Ohlsson sprang hem silvret i Tesserete: "Vi är nöjda. Men jag var redo att spurta om guldet", säger Ohlsson.
 
Tove Alexandersson står över torsdagens sprintstafett. Den fot hon stukade under medeldistansen är inte tillräckligt bra. Istället kör Lina Strand förstasträckan. "Jag hoppas kunna springa senare i veckan", säger Tove.
 
Två distanser – två EM-medaljer till Tove Alexandersson och Sverige. Klockan 17.00 på torsdagen är det dags för sprintstafett. "Vi ska ta chansen att orientera riktigt bra", säger förbundskapten Håkan Carlsson.
 
Det svenska orienteringslandslaget har strax före och under EM-veckan drabbats av ett antal avbräck. Här kommer en uppdatering av sjuk- och skadeläget.
 
Tove Alexandersson var på väg mot sitt andra raka guld under EM i Schweiz. Men ett stort misstag på den näst sista kontrollen innebar att medeldistansen slutade med ett silver: "På det stora hela var det ett mycket bra lopp", säger Tove.
 
Under onsdagen ska europeiska mästarna i medeldistans koras. Sverige kommer till start med sex löpare, däribland regerande mästarinnan Tove Alexandersson, och Blågult hoppas såklart kunna blanda sig i toppstriden. Följ tävlingen på Live...
 
Bara en av sex löpare vidare på herrsidan. Gustav Bergman och Albin Ridefelt skadade. Två damer utslagna. EM-kvalet i medeldistans var ingen munter svensk historia. "Ett väldigt tungt kval", summerar förbundskapten Håkan Carlsson.
 
Johan Högstrand har blivit förkyld och missar medeldistansen på EM i Schweiz. Ersätter gör Eric Börjeskog.
 
12

smol_

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: använd e-post
E-post: info@smol.se

Se all info