Nyheter från SOFT - Strängnäs-Malmby OL - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


En fjortondeplats för Nadia Larsson blev Sveriges främsta framgång på sprinten.
 
Tove Alexandersson är världens utan tvekan bästa långdistansorienterare. I dag tog hon sitt tredje raka VM-guld på distansen: ”Jag fick slita rejält där ute, men jag är så fantastiskt glad att jag lyckades hålla ihop hela vägen”, säger...
 
Gustav Bergman fanns med i medaljkampen in på slutkilometrarna. Men det blev till slut femte plats för Bergman på långdistansen: ”Jag orkade inte forcera de sista 20 minuterna. Men jag har gjort ett bra lopp”, säger Bergman.
 
Nadia Larsson fortsätter visa att hon tagit stora kliv i sin utveckling. För andra gången på en vecka slog hon sig in bland de tio främsta när VM i mountainbikeorientering hade långdistans på schemat.
 

Stafettguld till Sverige

(2018-08-10 18:45)
Även den sista dagen av VM i precisionsorientering bjöd på svensk medalj. I den paralympiska klassen räckte det hela vägen till guld för det blågula gänget.
 
På lördag avslutas VM med en långdistans. Sändningen i TV12 och C More startar 11.00. För svensk del får Sara Hagström chansen igen, efter att Helena Bergman kastat in handduken.
 
Damernas VM-stafett blev ett riktigt drama. Avgörandet kom först på slutkontrollerna där Schweiz Judith Wyder kunde passera Tove Alexandersson: ”Jag var osäker på om det var rätt kontrollpunkt och då smet Judith förbi”, säger Alexandersson.
 
Stafettlaget med Linus Mood, Marcus Jansson och Viktor Larsson ordnade under torsdagen den första svenska VM-medaljen på herrsidan – någonsin. ”Det tog ett tag att ta in”, säger Marcus Jansson.
 
Sverige fanns med i guldkampen in på slutsträckan. Men Gustav Bergmans chansning på sista långsträckan gick inte hem och Sverige slutade nia: ”Jag behövde ta ett eget vägval för att kunna passera de andra lagen. Det lönade sig inte den här gången”...
 
Sverige tog dubbla medaljer i precisionsorienteringen. Detta när Ola Jansson vann den paralympiska klassen före Michael Johansson.
 
Efter en svag laginsats på medeldistansen har det svenska landslaget chans till revansch i dagens VM-stafetter. TV-sändningen i TV12 och C More startar 13.45.
 
Under VM i Lettland har Internationella Orienteringsförbundet fattat ett antal beslut. Bland annat har man utsett skotska Edinburgh till värdstad för sprint-VM 2022 och klubbat att junior-VM 2021 går till Portugal, inte till Sverige som också sökt...
 
UPPDATERAD ARTIKEL. Kartkaos och protester ställde till det för deltagarna vid VM i mountainbikeorientering. Till slut blev Marcus Jansson dock trettonde man på medeldistansen.
 
Nadia Larsson utmärkte sig genom en mycket bra placering på VM-premiären i Österrike."Fick ett bra formbesked idag", säger svenskan efter sjätteplatsen på masstarten.
 
Norrmannen Eskil Kinneberg vann guldet i medeldistansen. Gustav Bergman blev bäste svensk på tionde plats: ”Jag är lite besviken, men samtidigt var det inte katastrofdåligt”, säger Bergman.
 
12

smol_

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: använd e-post
E-post: info@smol.se

Se all info