Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Park World Tour i Kina började på bästa sätt för Lina Strand, som vann söndagens sprint tre sekunder före Karolin Ohlsson. "Jag förlorade 2-3 sekunder på ett par ställen, men överlag var det ett bra lopp", säger Strand.
 
Nästa år väntar ett renodlat skogs-VM i Norge. Nu presenterar Sverige sin landslagstrupp för 2019. "A-landslaget består av 13 löpare som samtliga har medaljpotential. 2019 kommer att bli grymt kul", säger förbundskapten Susanne Barkholt.
 
Juniorernas förbundskapten Kalle Dalin har lagt pannan i djupa veck och nu landat i en trupp om tolv löpare inför 2019: "En härlig blandning när det gäller ålder vilket gör att kunskapen som de samlar på sig kommer att finnas kvar under lång tid."
 
Jonas Leandersson slutar i landslaget – och han gör det på topp. Segern i Tjeckien för två veckor sedan blev sista tävlingen i Blågult. "Det är ett beslut som vuxit fram under lång tid och det finns väl inget bättre sätt att avsluta på?" säger...
 
Söndagen 4 november avgörs årets sista SM-tävling, SM ultralång distans i småländska Vireda, och banläggaren Mattias Karlsson utlovar en härlig säsongsavslutning: "En klassisk ultrabana i fin och relativt öppen terräng med rejäla fysiska...
 
Under det senaste året har Thierry Gueorgiou varit kontrakterad som tekniskt ansvarig i det svenska orienteringslandslaget. Nu står det klart att avtalet förlängs. "Väldigt kul att få fortsätta det spännande arbete som jag påbörjat", säger...
 
Helena Bergman slutar i landslaget. Orienteringsstjärnan är gravid och det är osäkert om hon någonsin springer för Blågult igen. "Idrotten halkar ner i vardagens prioriteringsordning", säger hon.
 
Världscupfinalen avslutades med en fantastisk blågul uppvisning. Tove Alexandersson och Jonas Leandersson vann sprinten i Mlada Boleslav - och samtidigt säkrade Karolin Ohlsson andraplatsen i totalen. Här hör ni de tre stjärnorna strax efter loppe...
 
Tove Alexandersson hade redan säkrat segern i den totala världscupen. I dag satte hon punkt på ett året genom att vinna den avslutande sprinten i tjeckiska Mlada Boleslav. På herrsidan vann Jonas Leandersson efter ett mycket imponerande lopp.
 
Under söndagen avslutades Jec med en långdistans. Och för svensk del fanns det mycket att glädjas åt. "Många gör sitt bästa resultat och vi har tre löpare på pallen och ytterligare åtta som är topp-tio i dag", säger förbundskapten Kalle Dalin.
 
Karolin Ohlsson tog karriärens första individuella världscupseger när hon vann medeldistansen i tjeckiska Turnov. ”Det känns overkligt. Vad jag har längtat efter det här”, säger Ohlsson.
 

Blåvitt bäst på 25manna

(2018-10-06 13:28)
Stafettspecialisterna i IFK Göteborg slog till igen. Den här gången lyckades man vinna 25manna. Detta utan ett flertal av sina största namn. "Det visar att vi har bredden", säger Blåvitts Fredrik Bakkman.
 
Simon Imark slutade tvåa på dagens medeldistans på Jec och Isac von Krusenstierna grejade tredjeplatsen. Och i äldsta tjejklassen blev det två platser på podiet genom Hanna Hugosson och Vilma Blennow. Men många hade en tuff dag i skogen.
 
Efter två sträckor ledde Sverige sprintstafetten i Prag, men Schweiz smet förbi och säkrade totalen i stafettvärldscupen. Sverige slutade på en fin andraplats – både i dagens lopp och i totalen.
 
Fredagens sprintstafett i Junior European Cup (Jec) i Schweiz gav en silverplats för Sveriges lag bestående av Jennie Börjesson-Eriksson, Simon Imark, och syskonen Isac och Vilma von Krusenstierna.
 
12

smol_

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: använd e-post
E-post: info@smol.se

Se all info