Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Svenska Orienteringsförbundets satsning hittaut tar nästa steg. Fler barn och ungdomar ska engageras och projektet har nu beviljats 450000 kronor av Framåtfonden.
 
SOFT har ny styrelse och ordförande. SOFT ska anställa någon som jobbar heltid med mark- och miljöfrågor. Arrangörer ska kunna addera en avgift på 50 procent för sena anmälningar i öppna klasser. Där är några av förändringarna efter förbundsmötet.
 
Vad beslutades på förbundsmötet 2018? Om du missade något i helgen så finns mötet filmat och publicerat i sin helhet.
 
På lördag inleds förbundsmötet 2018. Du som inte är på plats på Bosön kan följa mötet i sin helhet via en gratis livestream på tv.orientering.se
 
Den 7 april skulle årets Swedish League dra igång med SM i ultralång distans. Nu står det klart att tävlingen skjuts på framtiden. "Det är för mycket snö på marken", säger SM-tävlingarnas generalsekreterare Göran Carnander.
 
Det svenska orienteringslandslaget tillbringar en hel del tid i Spanien denna vinter. Senast handlade det om ett öppet läger med fokus på sprint. Här får du följa det blågula gänget under ett pass.
 
Svenska Orienteringsförbundet utsågs nyligen till Årets idrottsförbund. För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi en marknadsutvecklare.
 

MTBO-läger i Kil

(2018-03-11 20:45)
Den som var med på O-Ringen i Arvika och deltog i MTBO-etapperna i Kil vet vilken fantastisk terräng med snabbcyklade stigar som finns där. Nu bjuder Värmlands OF in till ett MTBO-läger helgen den 13-15 april.
 
Sverige kom etta och trea i dagens mixstafett i världscupen. ”Efter en miss av mig på startsträckan åkte vi riktigt bra, säger Erik Rost som vann i par med Tove Alexandersson.
 
Erik Rost tog sin andra raka seger under världscuptävlandet i USA och säkrade andraplatsen i totala världscupen. "Målet var att vinna totalen, men på det stora hela är det en bra säsong", säger Rost.
 
Under gårdagen, den internationella kvinnodagen, presenterade Swedish Alliance For Women In Sport (SAFWIS) femtio förebilder. En av dessa var Lena Larsson, Svenska Orienteringsförbundets ordförande.
 
Tove Alexandersson tog andra segern i rad och säkrade därmed segern i totala världscupen. Och det var en mycket bra svenskdag. Det blev dubbelseger på såväl herr- som damsidan. Erik Rost vann herrklassen. Linus Rapp och Magdalena Olsson slutade...
 

Tove vann sprinten i USA

(2018-03-06 17:17)
Tove Alexandersson fortsätter att imponera i världscupen i skidorientering. I dag vann hon sprinten när världscuptävlandet i amerikanska Vermont inleddes: "Ett väldigt bra lopp. Och kul med så intensiv orientering", säger Alexandersson.
 
I december utsågs Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) tillsammans med Svenska Bilsportförbundet till Årets Idrottsförbund. Under tisdagen mottog SOFT:s ordförande Lena Larsson utmärkelsen, som också innebär 250 000 kronor till svensk orientering.
 
Är du redo för Räven? Har du tagit Ugglan? Nu lanserar Svenska Orienteringsförbundet sex stycken utvecklingsmärken – allt för att stimulera och motivera orienterare som ännu inte är fullärda.
 
12

smol_

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: använd e-post
E-post: info@smol.se

Se all info