Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


För ett par dagar sedan offentliggjordes den svenska seniortruppen inför 2018. Här kommer även juniortruppen. "Det finns stor potential i det här gänget", säger landslagschef Håkan Carlsson.
 
Svensk orientering har en stadig och positiv utvecklingskurva och medlemmarna ökar i alla åldrar. Men nu ska vi bli ännu bättre!
 
Brinner du för att utveckla svensk orientering och skapa världens bästa landslag över tid? Nu söker Svenska Orienteringsförbundet en förbundskapten för juniorlandslaget, orienteringslöpning.
 
Två år i rad har Sverige vunnit medaljligan på VM. Här är landslagstrupperna som ska försvara de blågula färgerna 2018, ett år som bjuder både på EM och VM. "2018 kan bli hur kul som helst. Dagens landslag är ett dreamteam", säger Håkan Carlsson.
 
Nu är det hög tid att anmäla sig till tränarträff och höstsamling i Kolmården den 10-12 november. Sista anmälningsdag är 18 oktober.
 
Vill du bredda dina kunskaper? Under hösten erbjuds många fina utbildningar kopplade till orientering – passa på!
 
Finländska Tampereen Pyrintö vann 25manna 2017, 1.38 före IFK Göteborg och 5.09 före Södertälje-Nykvarn. "Det här är stort för klubben. Det är något vi verkligen satsat på", säger Tampereen Pyrintös svenske stjärna Johan Runesson.
 
Hon blev invald i SOFT:s styrelse 2000, och blev ordförande 2010. Nu har Lena Larsson aviserat att hon inte ställer upp för omval vid vårens förbundsmöte: – Jag känner att jag inte har drivet som krävs för ytterligare en mandatperiod, säger Larsso...
 
Kära bragdjury! Ärade Jerringprisröstare! Det ska sägas direkt. Detta är en text som må vara en smula, för att inte säga en skopa, färgad. Det finns skvättar av opartiskhet, och rågade kryddmått av orienteringsegocentrering. Men vafasen. Vi kör!
 
Tränarträff, landslagssamling, tävlingskonferens, ordförandekonferens, orienteringsgala och kick-off för O-Ringen 2019. Det är mycket spännande som händer i Kolmårdens djurpark den 11-12 november. Tänker du också vara med?
 
Landslagsorienterarna Lina Strand och Jerker Lysell samt skidorienteraren Magdalena Olsson är tre av totalt 75 idrottare som tilldelas Elitidrottsstipendiet. Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 15 januari.
 
I helgen avgjordes den traditionella höstlandskampen i precisionsorientering. Finland stod i år som arrangör för tävlingen som också räknas som nordiskt mästerskap.
 
Sverige hade säkrat segern i stafettvärldscupen redan inför dagens sprintstafett. Men det blev en snygg avslutning då det svenska andralaget vann i schweiziska Grindelwald: - Jättecoolt, säger slutsträckans Sara Hagström.
 
I dag avslutas den internationella orienteringssäsongen 2017 med en sprintstafett. 14.25 går starten och även om Sverige redan säkrat totalen i stafettcupen siktar de blågula högt. Loppet streamas på Live Orienteering.
 
Tidigt på söndagen avslutades Jec, Junior European Cup, med en sprint. Bäste svensk blev Isac von Krusenstierna som grejade ett silver i H20-klassen.
 
12

smol_

  

 

Ramirent

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: använd e-post
E-post: This is a mailto link

Se all info