Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Under tisdagen inleddes student-VM i Finland med en sprintstafett där Sverige slutade åtta, 2.06 efter segrande Schweiz. "En löpbetonad stafett i riktigt tuff konkurrens. Men nu är vi igång", säger förbundskapten Susanne Barkholt.
 
På tisdag inleds student-VM i Finland med en sprintstafett i Seinäjoki. "Största utmaningen blir att huvudet kallt i värmen", säger förbundskapten Susanne Barkholt.
 

31 svenska guld i Danmark

(2018-07-16 08:37)
Nyligen avslutades veteran-VM i Danmark och för svensk del blev mästerskapet en riktig höjdare. Eller vad sägs om 31 guldmedaljer?
 
Det blev en strålande svensk avslutning på JVM då tre gamla skolkamrater fick vinna en medalj tillsammans. "Vi har snackat om det här länge", säger Simon Imark.
 
Efter några dagars medaljtorka i Ungern slog de svenska juniorerna till rejält. Medeldistansen, den sista individuella tävlingen på JVM 2018, resulterade i ett guld, två silver och ett brons. Världsmästartiteln gick oväntat till Jesper Svensk.
 
Fortsatt medaljlöst, men flera fina resultat när JVM i orienteringen fortsatte med sprint.
 
 
Svenska Orienteringsförbundet utsågs nyligen till Årets idrottsförbund. För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi en Barn- och ungdomsutvecklare.
 
Svenska Orienteringsförbundet utsågs nyligen till Årets idrottsförbund. För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi en Mark- och miljöutvecklare!
 
Ungdoms-EM i Bulgarien avslutades på allra bästa sätt. Stafettjejerna Erika Källvik Leufvén, Tove Pettersson och Johanna Källvik Leufvén bärgade Sveriges andra guld efter en monsterspurt av Johanna: "Så himla kul!"
 
Under söndagen avslutades EM i mountainbikeorientering med stafetter. Sveriges förstalag med Nadia Larsson, Marcus Jansson och Viktor Larsson slutade på åttonde plats, 19.37 efter segrande Tjeckien.
 
Under lördagen avgjordes långdistansen på ungdoms-EM i Bulgarien. Bäste svensk blev Emil Auselius som slutade sjua. "I dagsläget är vi en bit efter, men vi har fått viktiga lärdomar för framtiden", säger den svenske ledaren Erik Mattsson.
 
Nadia Larsson blev bästa svensk på lördagens EM-medel i Ungern. Fredrikshofsåkaren slutade på nionde plats, 6.50 efter segrande ryskan Olga Shipilova Vinogradova.
 
Ungdoms-EM i Bulgarien inleddes med en svensk sprintsuccé. "Det känns fantastiskt och är svårt att förstå nu direkt efter målgång", säger guldmedaljören Samuel Pihlström.
 

Marcus Jansson EM-sexa

(2018-06-29 08:10)
Under fredagen inleddes Europamästerskapet i mountainbikeorientering med en långdistans. Marcus Jansson slutade som bäste svensk på en finfin sjätteplats. "Podiet - det har jag väntat på länge".
 
12

smol_

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: använd e-post
E-post: info@smol.se

Se all info