Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger i Portugal

10 APR 2019 22:03
Här kommer en rapport från Hillevie Svärds tränings- och tävlingsresa till Portugal i början av mars. Tack Hillevie för att vi får ta del av dina orienteringsäventyr.
  • Uppdaterad: 10 APR 2019 22:03

Den 7 mars landade jag och mina träningskompisar från Uppsala OL-gymnasium (ungefär 30st) på Lissabons flygplats. Framför oss hade vi 7 intensiva tränings- och tävlingsdagar i en ny och utmanande terräng. Lägret inleddes i Castelo de Vide med två tävlingsdagar, dag ett började med medel och sedan med en sprinttävling på kvällen. Sprinten gick bra och jag kom 4;a i damjuniorklassen, dag 2 var det medel som jag vann i klassen D18 och i totalen kom jag trea.

Terrängen på tävlingarna var väldigt speciell, det var mycket öppet och inte så kuperat. Där det var grönt på kartan var det taggbuskar så det fick man verkligen se upp för!

Efter det följde några härliga och tuffa träningsdagar med mycket fint väder. Vi körde två orienteringspass per dag med olika upplägg och syfte, till exempel sprintintervaller med syftet att orientera i överfart, eller korridororientering i lugnt tempo för att lära sig hantera terrängen.

Det var en fantastisk möjlighet för mig att både lära mig en helt ny terräng men också att få en så intensiv period med träning precis innan säsongsstart. Tack SMOL för stödet!

Juniorer och seniorer kan ansöka om lägerbidrag. Ansökan lämnas in till styrelsen med motivering och beskrivning av upplägg och syfte samt lägerkostnad. Beslut tas sedan i styrelsen. Lämplig motprestation kommer att krävas, tex att skriva en rapport till hemsidan. Här kan du läsa mer.

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info