Hoppa till sidans innehåll

Summering av SMOL:s Vasaloppsvecka 2019

10 MAR 2019 22:07
Nu har vi återigen njutit av en vintervecka tillsammans i Dalarna! Veckan i Färnäs inleddes torsdag 21/2, 4 personer var vi som nu tog Vävrummet i besittning. Fredagen bjöd på fint väder och i Mora började Vasaloppskänslan att infinna sig.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 22:07

På lördagen var det som vanligt dags för Tjejvasan där vi hade två deltagare och ett glatt gäng som hejade efter spåret och vid målet.

Lotta Stenström välkomnas till Mora av Erik Jonsson.

Söndag 24/2 och måndag 25/2, dags för öppet spår, tidig frukost kl. 03 och avfärd med arrangörernas bussar till start. Viss oro angående vädret hade funnits, men dagarna bjöd på fina förutsättningar. Från SMOL var det 7 deltagare på söndagen och en deltagare på måndagen. Återigen en härlig hejarklack som support! Här sticker Eriks prestation på tiden 5:37 ut, ett lysande resultat på allt det slit han lagt ner inför sitt första hela Vasalopp (Erik har tidigare åkt hela vasaloppet fast uppdelat på olika sträckor i stafettvasan).

Halvvasan skidades av 3 SMOL-are. Olle fick en bra genomkörare inför Vasaloppet och seedade sig till led 4 genom att staka på 2:33, bra jobbat!

Lag Grön, ett av våra lag i stafettvasan.

Efter några vilodagar var det så dags för klubbens stora utmaning – Stafettvasan! Precis som de senaste åren var 2 lag anmälda, lag Grön bestående av Gunnar Pettersson, Bengt-Erik Larsson och Anna, Håkan och Erik Jonsson och lag Lila som mönstrade Håkan Lindroth, Thomas Pettersson, Pia Hammar, Dagge och Kerstin Alneberg-Stensson. Det blev en rafflande kamp från början till slut, med lag Grön som segrare för första gången, sluttiden blev 6:20. Lag lila var dock endast knappt 5 minuter efter.

Lag Lila, vårt andra lag i stafettvasan.

På fredagskvällen var det dags för Vasaloppsveckans nyaste lopp, Nattvasan. Här är det skejt som gäller och ett hårt underlag bjöd på snabbt före. Urban och Lisa Hallberg skidade glada i pannlampornas sken!

Finalen på veckan var som alltid Vasaloppet. Som brukligt ordnades busstransport både till och från Strängnäs och till starten i Sälen. Efter en vecka med fina förutsättningar var nu vädrets makter inte snälla! Några minusgrader, ymnigt snöfall, kraftig motvind och obefintliga spår. SMOL:s 5 representanter kämpade mycket väl i spåret och kom trots allt nöjda i mål!

Nu ser vi fram emot nästa år och Vasaloppsveckan, 2 lag i stafetten som vanligt! 

/Dag Sundin

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info