Hoppa till sidans innehåll

Natt-DM

07 SEP 2019 10:26
Fredag den 6/9 var det Natt-DM i orientering vid Ågesta friluftsgård utanför Farsta. Det visade sig vara en uppföljare till den gamla filmen från 1987 där Telia uppmanade ungdomar att stoppa sabbet. På den tiden förstördes många telefonkiosker!
  • Uppdaterad: 07 SEP 2019 10:26

Denna dag bestod sabbet mest av en målenhet som inte fungerade så speakern och därmed alla deltagare visste inga resultat från tävlingen. Prisutdelningarna fick helt enkelt skjutas på till på Söndagen.

 Detta var dem som startade för SMOL i Natt DM.

Som ni ser var det vid detta läge bara glada miner. På väg till start gick några fel då vi missade att snitslingen svängde. Innan start var någon ledsen för att det inte var en bra känsla. Stöd och uppmuntran gjorde att alla tillslut deltog. Starten var på en golfbana och de yngre klasserna hade större delen av sin bana där. Jag kan lova att hålla koll på vilket öppet område man just nu är på är inte så lätt då allt ser så lika ut i mörkret.

Natt-DM 2019_2

Gösta precis innan han startar sin första natt-tävling på riktigt.

Givetvis har han varit med i våra Nattcuper. Ytterligare debutanter var Lovisa och Linus Hallenek. Oscar Lennell och pappa Christer? Christer hade dock erfarenhet från golfbanan då han övat inför grönt kort i Golf här.

Ja alla kom in här med godkänt resultat vilket var målet för hela aktiviteten.
Bäst gick det för han som övat på golfbanan tidigare då han tog hem klassen Ö3. Även efter målgång var någon ledsen och behövde tröstas. Johan konstaterade att de som sprang var det modigaste av alla som alla tog sig runt med godkänt resultat medans klasskompisar och andra var hemma och såg på TV. Alla var superduktiga oavsett placering. Om 10 år kör vi 10 mila och då kommer alla att minnas första gången de sprang en natt tävling.
Natt_DM 4
Barnens förhandlingsläge var gott så det blev stopp på norrländsk hamburgerkedja på väg hem.
Även där hade någon sabbat en terminal för beställning!
Länk till youtube (filmen tror jag)

Johan

 

Skribent: Daniel Alneberg
Epost: Adressen Gömd

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info