Hoppa till sidans innehåll

Flera pallplatser för klubben på DM-stafetten

08 SEP 2019 21:58
Söndagen den 8 september var det distriktsmästerskap i orienteringsstafett i Vilsta, Eskilstuna. Efter en dimmig morgon klarnade det upp till en varm och härlig höstdag i de stig- och folkrika skogarna i Vilsta.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2019 21:58

Elva lag från SMOL var anmälda och 10 kom till start. På ungdomssidan ställde SMOL upp med hela 3 lag i H10-12, ett i D10-12 och ett i H13-16. Otroligt roligt att så många ungdomar ville delta!

Idel glada miner, trots väntan och nervositet. Dessutom bjöd de på två härliga spurtdueller! Första duellen var när Linus Hallenek och Jonathan Ihrsén kom in samtidigt efter att ha sprungit första sträckan för respektive lag.

Snart startklara.

En stund senare kämpade bröderna Sixten och Gösta Wallin om segern i H10-12. Sixten vann tillsammans med Linus Hallenek, Knut Öqvist och Ivar Öqvist med några ynka sekunders marginal ner till Gösta Wallin som blev 2:a tillsammans med Jeremiah Hammar Bengtsson, Jonathan Alneberg och Noah Alneberg. Även D10-12 fick kliva upp på prispallen, då Hannalina Haraldsson, Emilia Lennell, Hilda Haraldsson, Sofia Westbom och Hanna Lundström löpt in på en andraplats.

Magnus Ahlin, Stefan Ihrsén och Johan Wallin deltog i H150.

Resultaträkningen krånglade tyvärr för arrangörerna, vilket ledde till en del förvirring. Då även fredagens natt-DM hade besvärats av tekniska bekymmer delades prisplaketter ut för detta under söndagen. Det ryktades om att det tillhörande prisbordet hade blivit kvarglömt på annan ort.

August Ahlin, Lovisa Hallenek och Vidar Söderholm i H13-16.

Tack till arrangörerna för ett välorganiserat mästerskap, till alla föräldrar och ledare för tid och engagemang, men framför allt till alla våra härliga ungdomar som med gott mod, fin kamratskap och härlig kämpaglöd bjöd oss på en skön dag!

Väl i mål tog krafterna slut.

Vi säger också grattis till alla ungdomar och ledare i klubben. I samband med stafetten tilldelades SMOL 3:e pris i Raketen som Sörmlands orienteringsförbund delar ut tillsammans med Sörmlands skogskarlar och skogsflickor. Det är ett pris som SMOL får för att vi har fler ungdomar ute på tävlingar än föregående år. Kul!

Nedskrivet av Johanna Haraldsson

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info