Hoppa till sidans innehåll

25manna – tack alla löpare och supporters!

07 OKT 2018 21:38
Plats 117 innebär bästa resultatet sedan 2000. Bra jobbat av alla i båda våra lag. En riktig kämpainsats av många, framförallt i kommunlaget. Alla stämplade rätt och ingen gav upp. Två lag med i resultatlistan är riktigt, riktigt bra.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2018 21:38

För några var det första gången som de sprang stafett. Andra är mer rutinerade men det är inte alltid det hjälper. Det gäller att vara fokuserad och inte luras med när andra springer till sina kontroller.

Sena återbud gjorde att Kristina fick hämta sin orienteringsutrustning efter samlingen vid SMOLgården. Härligt med föräldrar som ställer upp och vågar anta utmaningen.

Nöjd Anton Sundin spurtar i mål.

En lagledares lördag

Tillfrågad av Lotta, då hon inte kunde. Jag var lite sen i starten – kom precis när Hillevie kom i mål, men sen blev det fullt fokus.

Ut till växlingsfållan med lagledarbrickan om halsen, mötte en gammal kompis från Sundsvall– också med likadan bricka. ”Enda sättet att få vara med om det här” var hennes kommentar. 25-manna drar, det är en folkfest utan like. Arrangörsklubbarna ska ha stor heder av att ha klarat av 10 000 löpare på 25 olika sträckor. Det blev lite kaos vid utstämplingen ett tag kunde man se, men det redde upp sig, annars flöt det mesta på hur bra som helst.

Daniel gjorde som Hillevie, kom fem minuter innan laguttagarnas beräknade tid. Våra två första singellöpare slog an tonen.

Jag stod med sträcka tre – Hampus, Erik, Micke och Thomas – två ungdomar o två lite mer garvade kämpar. Ordkrig innan start, ungdomarna var inte överens med laguttagarnas förutspådda tankar. När växlingen kom till sträcka fyra visade det sig att de gamla takterna satt i, Micke kom först, tätt följd av Thompa. Men Hampus och Erik kom också i god stil. Totalt efter tre sträckor 10 minuter under vår egen beräknade tid.

Hanna gjorde debut i SMOL-laget, hon utgjorde tillsammans med de två äldsta syskonen Wallin, Kajsa och Sixten, samt Vidar, kvartetten på ungdomssträckan.

Där känns lagledarjobbet extra viktigt, inte minst för att skapa plats framme vid växlingsplanket. Det är trångt när fyra löpare från varje lag vill stå nära.

Och det är pirrigt för alla.

Vincent skulle ut först på sträcka fem, han värmde upp ordentligt och vips så kom Sixten till växling efter ett otroligt bra lopp och Vincent var kvar på uppvärmningsvarvet – lätt dramatik, men bara ett ögonblick, sen var Vincent iväg. Petter, Olle och Mats, tre starka kort, väntade ivrigt på sin växling. Vi kikade mot bron och det kommer en särskild lyckokänsla i kroppen när man ser att SMOL-dräkten är på väg. Särskilt gäller det ungdomssträckan.

Jag vandrade bort mot SMOL-tälten, lämnade växlingsfållan ett tag. Sträcka fem var 6,6 km. Jag tänkte – jag hinner säga hej till klubben en stund. Väl framme fick jag soppa, uppslevad av serveringsämnet Gösta. Anna och Håkan hade så generösa bord uppdukade med både gofika, kaffe och mackor förutom soppan och korven. Vad det betyder mycket för lagen, att servicen runtomkring är så proffsig. Jag tror man vill göra sitt allra bästa, extra mycket då.

Jag hann tillbaka och när siste man på sträcka fem växlat var vi en kvart under vår egen tid och det var damernas tur att ha en egen sträcka. Christina, Linda, Carina och världens bästa 70-åring Karin drog iväg. För lagledaren var det fullt med jackor och täckjackor på armen. Intressant skillnad mot tidigare sträckor.

Och så fort det gick på den här sträckan, Christina sprang på 34 minuter, laguttagarna hade tippat 45 minuter! Bra jobbat Christina! Plötsligt var vi 20 minuter före tidsschemat och faran för omstart för sista sträckan kändes helt bortblåst.

Dags för far och son Wiklund, Pontus och Magnus att ta sig an 5,5 km, sista parallell- och gafflingssträckan. Tack vare Christinas formidabla lopp, fick Joel ett 10-minuters försprång på pappa Jocke. Och Joel var först tillbaka, påtagligt stolt över att ingen hann före, särskilt inte farsan.

När Christer gick ut på sträcka 23 hade han väntat 11-12 minuter tills den riktiga kartan lämnades över av Magnus. Det är verkligen en fullt godkänd laginsats att vara så nära varandra efter 22 sträckor!

Och som de sprang våra tre sista singellöpare – Christer, Anna och Anton. Alla tre kom före vad vi vågat drömma om och så är vi i mål strax efter kl. 16.00. Precis efter att omstarten gett sig ut, så är hela laget i mål. Jag gläder mig med hela laget, vilken prestation och placeringen, preliminärt 117 är ju bara så bra.

Vi hade inte långt till att vara bland de 100 bästa. Vilket mål till nästa år!

Eller göra som min Björn sa: Tog ni 100 platser i år, får ni väl ta 100 till nästa år.

Som lagledare fullt fokus på det egna laget – det går inte att ha koll på 25 personer till. Men jag mötte min ”kollega” Anki ett par gånger ute på växlingsgärdet och hörde att allt funkade även för kommunlaget. Så roligt med två lag på startlinjen och så viktigt att för alla som vill vara med att kunna få det.

25-manna är en första avslutningshelg för hösten, det kommer flera under hela oktober. Och den 10 november är det gängbudkavle och årsfest för SMOL. Vattentema på festen – det vill ni inte missa.

Vi ses där! Hälsningar Ingegerd

Skribent: Linda Sterner
Epost: This is a mailto link

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info