Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Söderholm Wilma, Kajsa, Sixten och Oscar

25manna

2017-10-09 08:38
Årets 25manna blev en succé: två lag från Strängnäs kommun som placerade sig och så många glada och nöjda i regnet!
  • Uppdaterad: 2017-10-09 09:21

Strängnäs kommun hade 50 (!) löpare som sprang lördagens 25manna-stafett!

Här en söndagsreflektion från lagpusslaren Jocke:

Igår var en sån där dag då det blev uppenbart varför det är just orientering vi håller på med. En dag då vi 25manna-fantaster tycker oss se rakt in i orienteringens själ. När Kajsa (D12) springer på upploppet  samtidigt, i samma stafett, som VM-guldmedaljören Jonas Leandersson. Eller när Weine (H60) spurtar tillsammans med Tove Alexandersson när hon tar i mål sitt lag.

Igår var en dag då inte ens det kallaste oktoberregn lyckades rå på värmen vi skapade tillsammans i tälten på plats B159 och B160. Då många timmar i växlingsfållan inte kändes som en börda, utan som en chans att få träffa entusiastiska klubbkamrater. Då idén med ett gemensamt kommunlag kändes helt rätt och skapade många nya OL-kontakter. Det var en dag då vi fylldes av tacksamhet för att det finns människor som Anna och Håkan. Som inte bara bjuder på god mat och fika efter loppet, men som också ger oss energi med sin ständiga positivism och omtanke.

Igår var en dag då några av våra 25manna-debutanter (Sixten, Oscar, Hanna, Vidar)  sannerligen inte var de största på arenan. Men kanske var det de som växte allra mest under dagen. Växte som man gör av att klara en tuff utmaning.  

Igår var en dag då vi som springer på gamlingströtta ben trodde att fötterna skulle limmas fast i leran på upploppet, men sen kunde se den nya generation visa hur det ska se ut. Att se Felicia ta sig an samma upplopp bjöd på massor av löparglädje och framtidstro.

I förrgår var den kväll då de sorgsna beskeden om sjukdom och återbud trillade in (krya på er Sofie och Thomas). Men det var också kvällen för de glada samtalen till de kamrater som i positiv anda erbjudit sig att rycka in med kort varsel (Tack, Stefan och Robert), eller erbjuder sig att springa en längre sträcka än vad kroppen vill (Tack, Bo)

Igår var en dag då det egentligen inte känns särskilt angeläget att prata om prestationer. Men vi vill ändå nämna några:

* På sträcka 2 sprang de vassaste damseniorerna för de stora klubbarna. För oss sprang Hillevie (15). Och plockade 38 placeringar!

* Vårt H16-gäng (Hampus, Erik, Joel, Vincent) etablerade sig kollektivt på en helt ny nivå igår. I tuff konkurrens tog de upp oss ytterligare 24 placeringar på sträcka 3.

* Våra elitlöpare i den mognare generationen visade återigen mästarklass. Anders (H55) sprang ifrån hundratalet löpstarka ynglingar på första sträckan och Karin (D65, str 6) imponerar som alltid.

Igår var en dag då den tidiga höstskymningen redan börjat smyga sig på då vi välkomnade Peter till mål. Nöjd med att själv ha fixat årets längsta bana, bekräftade hans målgång att alla våra 50 löpare och våra båda lag blivit godkända. Idag konstaterar vi att det inte är mer än 363 dagar tills vi står på Järvafältet redo för 2018 års 25manna!

Jocke, lagpusslare

Lotta, coach SMOL-laget

Anki, coach Kommunlaget

tält
Grönt gräs när tälten sattes upp, tidigt på lördag morgon.
Det gröna tältet stod kvar till söndagens tävlande och blåste tyvärr sönder under natten.

tältet
Det blev varmt och gött i tältet av gemenskap och skydd för regnet.

flätor
Förberedelserna är många innan man ska springa, här får Kajsa flätor.

kartgenomgång
Kartgenomgång; Bengt förklarar för Anki och Ingegerd.

mat
Håkan och Anna servade med varm soppa, uppskattades enormt av löparna.

sträcka 3
Sträcka 3 i SMOL-laget: Joel, Erik, Hampus och Vincent.
Vincents karta gick sönder nerför ett stup, så på slutet såg han inte något i kontrollringarna och fick orientera sig fram med hjälpa av kontrolldefinitionen.

sträcka 3
Sträcka 3 i kommunlaget: Sten, Christer, Stefan och Robert.

live
Liveresultat var intressant hela dagen: Joel, Felicia, Jocke och Petter analyserar.

bof
Bengt och Felicia, nöjda på väg hem.

aol
Anna välkomnas i mål av lagledare Lotta.
Annas glasögon gick sönder och på slutet blev det tyvärr mer löpning än orientering.

(Foton: Anna Stenström Jonsson och Susanne Söderholm)

Ingegerd tävlade även på söndagen då 25mannakorten arrangerades i samma område. Här är Ingegerds reflektioner från söndagens tävling:

Daniel gjorde sitt bästa lopp för säsongen, 7:a i H 40 bara några minuter efter Fredrik Löwegren - Hillevie, Jenny och jag lade bort lite för många minuter för att vara helt nöjda. När vi kom hade vårt tält blåst sönder under natten, tråkigt, men det kanske går att laga. 

Lervällingen var outstanding, regnet öste ned - "Vad gör jag här", tänkte jag både en och två gånger. Men jag hade lovat min yngsta dotter (som arbetade i speakerteamet) att komma med hembakade bullar, så då fick det bli så.

Parkeringen var en stor katastrof när vi skulle hem. Daniel som kört bandvagn i lumpen, fick ratta min Toyota ut från leråkern. Vilka kom som påskjutare sista biten - jo, Helena och Gustav Bergman. De sprang runt som tättingar och hjälpte många bilar, helleriga!! I vilken annan idrott ställer världsmästare upp så??

Efter den hjälpen gick hemresan som en dans.

Tälten är på tork i herrarnas omklädningsrum. Där är också två par handskar som vi hittade ini tältet och ett paraply. Allt i omklädningsrummet.

Tack för den här helgen /Ingegerd

 

Skribent: Susanne Söderholm
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: använd e-post
E-post: This is a mailto link

Se all info