Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Söderholm Erik växlar till Hampus efter den Långa Natten

10MILA i Glimåkra, Skåne

28 APR 2019 23:37
Så har SMOL-löparna kommit hem efter en intensiv 10MILA-helg. Med både veteraner och nykomlingar i lagen och tävlande i samtliga stafetter fick SMOLarna med beröm godkänt!
  • Uppdaterad: 28 APR 2019 23:37

Samtliga lag fick hedervärda placeringar; 

  • Damkavlen 209 
  • Ungdomskavlen 234
  • Tiomilakavlen 249

Nyheter från toppstriden och mer information om 10MILA finns på 10mila.se och på Eventor.

Bilder finns i ett album på SMOL:s Facebook.

Om vi ska ta det från början så åkte vi från Strängnäs i två minibussar på fredagen och en bil på lördagen.

Ungdomslaget var först ut med start kl.10.15 på lördagen och hade den första avresan från SMOLgården redan kl.13 på fredagen. Här åkte August och Magnus Ahlin; Lovisa och Fredrik Hallenek; Hanna och Fredrik Lundström; Kajsa, Sixten och Johan Wallin. Det började bra, Johan och Sussie hämtade två minibussar från MABI, där den ena var helt ny och den andra tyvärr inte lika pigg. Ungdomsbussen fick problem redan vi Katrineholm och efter samråd med MABI rekommenderades ett byte i Linköping. Här fanns det ingen minibuss, det blev istället en blå bil och en merca. Friden blev dock kortvarig för strax efter Linköping blev mercan påkörd bakifrån, så det blev återigen samråd med MABI och foton på både påkörande bil och mercan.

Nåväl, framme vid Scoutgården i Osby (för övrigt ett fantastiskt läge vid en sjö, där vi skulle ha badat om det inte blev 10 grader och regn resten av helgen) blev det mat och strax därefter ankom den nya minibussen med fler löpare. Här åkte Vincent Lindvall, Hillevie Svärd, Daniel och Christina Alneberg, Carina Sundbüe och Sussie Söderholm. Vidar och Cecilia Söderholm anslöt på plats, Magnus Axelsson och Thomas Pettersson likaså och på lördagen ankom en bil med Olle Hägglund, Jan-Erik Andersson, Hampus Nyholm och Erik Jonsson. 

Det ytterst noggranna körschemat som Johan planerat (vem ska åka när från Scoutgården till arenan vid Glimåkra, vem ska åka tillbaka och vilka tider gäller) behöver justeras i och med att det blev en buss, en blå bil och en merca istället för två bussar. Efter en god stunds förvirring kunde det till slut redas ut och alla fordon visste var de skulle vara och hade dessutom mer än tillräckligt med chaufförer.

Lördagen inleddes med en rejäl frukost (Fredrik och Fredrik ska ha ett stort tack som ordnat med både mat och rett ut bilstrul) och avfärd till arenan.

Ungdomskavlen

ungdomslaget
Ungdomslaget, från vänster:

  • Sträcka 1: Vidar Söderholm
  • Sträcka 2: August Ahlin och Sixten Wallin
  • Sträcka 3: Lovisa Hallenek och Hanna Lundström
  • Sträcka 4: Kajsa Wallin

Lite nerver ska det vara när det är stafett och det hade vi precis lagom mycket av. Sussie hade genomgång av hur ungdomskavlen går till och stod för lugnet i växlingsområdet. Nerver och spänning blandades med iver och glädje.

vidar
Vidar i mål efter sträcka 1

två
August och Sixten redo för sträcka 2.

tre
Lovisa och Hanna i mål efter sträcka 3.


Hillevie och Kajsa redo för start - Hillevie i damkavlen och Kajsa för sista sträckan i ungdomskavlen.

Med ett så ungt lag är det verkligen en prestation att klara av det hela, vi tävlar ju mot 16-åringar som ska springa junior-VM nästa år!

När damstafetten kommit igång reste ungdomarna och föräldrar tillbaka till Scoutgården för att förbereda kvällsmat. Här hade vi förberett med tv-skärm för att fler skulle kunna titta på webbsändningen. Tv-tittande i köket och sovande i stora salen, vilket visade sig fungera alldeles utmärkt.

Damkavlen

Startkvinna i damkavlen var Hillevie Svärd, som var den av damerna med den snabbaste kilometertiden och Hillevie växlade till Christina Alneberg. Christina behöll tempot och växlade sedan till Sussie Söderholm som sprang den långa dagen. Sussie växlade till Inda Garin, som sedan växlade till mamma Anna Folkegård.

Damlaget klarade omstarten med god marginal i år, så det var verkligen bra sprunget av hela gänget!

Hillevie kunde tyvärr inte stanna kvar till målgång, här är övriga i laget, tillsammans med lagledare Carina Sundbüe:

damlaget

Tiomilakavlen

Kl.20.30 var det dags för starten för Tiomilakavlen. Här var det planerat skymning, men det var såpass regntunga skyar att det var mörkt redan vid start.

Det blev lite ommöbleringar och reserver på grund av sjukdom och nu blev det så att Vincent Lindvall fick låna Olles pannlampa och ta startsträckan. Svårt och svårlöpt var omdömet från Vincent efter målgång.

 

Vincent

I Scoutgården var det stort fokus på websändningen och att följa vårt lag - ungdomarna konstaterade framåt 23-tiden att "vi borde vara där och titta!"

Daniel Alneberg gav sig ut på sträcka två och växlade till Thomas Pettersson, båda stod för stabila lopp men hade synpunkter på framkomligheten i den nordskånska terrängen.

andra

Thomas skickade sedan ut Erik Jonsson på den långa natten. Och den är inte så mytomspunnen för intet - hela detta lopp förtjänar en separat berättelse. Fråga gärna Erik vid tillfälle, han kan med inlevelse berätta om de dryga tre timmarna och 24 kilometrarna i en regnig nattsvart natt. 

Erik växlade till Hampus Nyholm, (toppbild ovan) och sedan växlade Hampus till Søren Maarup, nybliven SMOLare som blev inkallad som reserv och nu hade gryning övergått till dagsljus.

växel

Sträcka 7, 8, 9 och 10 gick ut i omstart, där var det delade åsikter om huruvida det var bra eller inte, hänga med eller inte var frågan...

tio
Jan-Erik Andersson, redo för sträcka 7, tillsammans med Magnus Axelsson som i ett tidigt skede visste att sträcka 10 ska starta kl.09.00 i en omstart.

omstart
Det blev omstart för sträcka 7,8 och 9 kl.09.10:
Jan-Erik Andersson, Olle Hägglund och Johan Wallin.

Vi ser fram emot fler stafetter under året och inte minst 25manna till hösten och 10MILA nästa vår igen!

Skribent: Susanne Söderholm
Epost: This is a mailto link

smol_

 Sparbanken

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Box 2014
64502 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info